Beba u Kini rođena sa tri funkcionalne noge! Operacija je trajala 10 sati, ali sada može normalno da živi (FOTO) (VIDEO)

Parazitski blizanci nastaju kada se identični blizanci ne razdvoje, a takvo stanje dešava se u oko jedan u milion živo rođenih beba

  • 0

Jedna beba iz Kine koja je, zbog retkog genetskog poremećaja, rođena sa tri noge, uspešno je operisana u bolnici u Šangaju, a lekari su utvrdili da je treći ud ustvari ostatak delimično formiranog parazitskog blizanca. 

Parazitski blizanci nastaju kada se identični blizanci ne razdvoje, a takvo stanje dešava se u oko jedan u milion živo rođenih beba.

>>>Dečak čudo: Doktori mu predvideli nekoliko sati, sada ima sedam godina i čeka operaciju koja će mu promeniti život (VIDEO)

Printskrin: iqiyi.com

Maleni dečak od 11 meseci, po imenu Ksiao Fei, podvrgnut je složenoj operaciji koja je trajala skoro 10 sati, prenosi Dejli Mejl.

Porodica ovog mališana živi u dalekom Ksinjianga u zapadnoj Kini, a njegova parazitski blizanac nije otkriven pre rođenja zato šta majka nije išla na redovne prenatalne preglede.

Ubrzo po rođenju, porodica je mališana vodila po brojnim bolnicama širom Kine, kako bi našli rešenje za njegov problem i tek nedavno su konačno primljeni na lečenje u Klinički centar za javno zdravlje u Šangaju.

Dečji hirurg Čen Ćiu opisao je stanje dečaka kao "veoma komplikovano".

Printskrin: iqiyi.com

Neposredno pred operaciju doktor Čen je za lokalnu televiziju rekao da će dečaku srednja noga  biti uklonjena jer nema nikakvu funkciju. Osim toga, stopalo dečakove desne noge se nije pravilno razvilo i više je ličilo na ruku, pa je i ono moralo biti uklonjeno. Zbog toga je izvršena transplantacija stopala sa treće, na dečakovu desnu nogu.

Pored parazitskog blizanca, dečaku je otkriven niz drugih bolesti koje su dodatno zakomplikovale operaciju. Ipak, posle dosta truda i poteškoća, operacija je uspešno završena.

Direktor Kliničkog centra za javno zdravlje u Šangaju rekao je da će ova operacija omogućiti dečaku da gotovo normalno živi, ali da će biti neophodna još neka dodatna operacija kad malo odraste.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA