≫ 

FOTO-UBOD: Na svetu ne postoji osoba sa više tetovaža od njega, pokrivaju skoro 100 odsto njegovog tela

Laki Dajmond Rič je Novozelanđanin sa tetovažama na svim zamislivim i nezamislivim mestima, budući da su mu istetovirane čak i unutrašnjosti očnih kapaka, usta, ušiju i kožice na penisu

  • 13
Laki Dajmond Rič, zvanično po „Ginisovoj knjizi rekorda“ najtetoviranija osoba na svetu. Foto: Wikimedia Commons/TOONMAN_blchin

Rodio se na Novom Zelandu 1971. godine kao Gregori Pol Meklaren, ali danas je poznat kao Laki Dajmond Rič, u prevodu na srpski — Srećko Dijamant Bogatić. Zvanično, barem po „Ginisovoj knjizi rekorda“, u pitanju je najtetoviranija osoba na čitavoj našoj planeti, što je laskavo zvanje koje je 2006. preoteo od Toma Leparda, svog nekada glavnog takmaca (ovaj je pre dve godine preminuo u 80. godini života).

Lakijeve tetovaže prekrivaju čitavo njegovo telo. Zapravo, prekrivaju skoro od 100 odsto njegovog tela jer su mu istetovirane čak i unutrašnjosti očnih kapaka, usta, ušiju i kožice na penisu. Za život zarađuje kao umetnik performansa, od uličnih nastupa i na međunarodnim festivalima gde čini sve i svašta, između ostalog guta mačeve ili žonglira raznim predmetima dok vozi unicikl.

Zanimljivo je to, što je još kao dete počeo da se zanima za najtetoviranije ljude na svetu, ali nije imao nameru da i sam to postane sve dok nije uradio prvu tetovažu; u pitanju je bila mala palica za žongliranje na kuku.

Ona je bila okidač, a posledicu njenu možete da vidite na priloženoj fotografiji. Za njegov današnji izgled pobrinulo se nekoliko stotina tatu-majstora širom sveta, koji su mu na telu sa iglom proveli nekoliko hiljada sati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA