Ona ima samo 26 godina, a izgleda kao da ima 50: Potresna priča devojke čija je koža jako naborana i koja se bori sa teškom bolešću (FOTO)

Sari je sa deset godina dijagnostikovan sindrom na koži koji se zove Ehlers Danlos (izvorno: Dermatosparaxis Ehlers-Danlos Syndrome (dEDS)). Simptom pogađa vezivno tkivo, a uzrokuje nedostatak kolagena zbog čega je koža osetljiva i jako naborana

  • 5

Sara Guerts je 26-godišnji model koji ima na hiljade pratilaca na Instagramu, ali je ona sve samo ne još jedna "obična devojka".

Seksi maneken je rešio da postane monah Dionisije: Skroz je promenio svoj život i odlučio da ga posveti Bogu!

Njoj je sa deset godina dijagnostifikovan sindrom na koži koji se zove Ehlers Danlos (izvorno: Dermatosparaxis Ehlers-Danlos Syndrome (dEDS)). Simptom pogađa vezivno tkivo, a uzrokuje nedostatak kolagena zbog čega je koža osetljiva i jako naborana. Za kolagen ste sigurno čuli jer ga često reklamiraju u reklamama za kreme protiv bora.

Sara zbog ovog simptoma sa samo 26 godina izgleda gotovo duplo starije.

Ona je za "The Sun" je ispričala da se celu mladost skrivala i bojala zbog toga kako joj koža izgleda, naročito u tinejdžerskom dobu kad su devojke neretko vrlo osetljive na svoj izgled, a ni okolina im baš ne pomaže da se osećaju dobro.

- U srednjoj školi bih napravila sve samo da prekrijem celu kožu. Nisam htela da me iko išta pita. Kako sam postajala starija, nekako sam jednostavno prihvatila da je to tako, i sve više sam pokazivala kožu - ispričala je Sara.

Foto: Instagram/Sara Geurts

Međutim, trebalo je da napuni 22 godine da na svoje telo počne da gleda potpuno suprotno od onog što bi većina verovatno očekivala. U potpunosti je prigrlila svoju jedinstvenost. Konačno je 2015. odlučila da počne da se bavi modelingom, piše Mashable, a pomoglo joj je što se uključila u akciju "Love Your Lines" koja je na društvenim mrežama promovisala 'nesavršenosti' na ženskim telima.

Foto: Instagram/Sara Geurts

Nikad više nije prestala da pozira pred fotoobjektivima i promoviše prihvatanje vlastitog tela među devojkama i ženama iz celog sveta. Najveći joj je cilj, kaže, da razbije stereotip o tome da žena mora da ima 'savršeno telo' da bi bila lepa, kao i kriterijume koji nam godinama s naslovnica modnih časopisa naređuju šta je stvarna lepota.

Foto: Instagram/Sara Geurts

- Verujem da naši ožiljci svet oko nas podsećaju na to kroz šta smo sve prošli u životu. Niko ne bi smeo da nas tera da ih skrivamo, već da ih slavimo - kaže Sara, koja uživa veliku podršku ljudi iz celog sveta.

Foto: Instagram/Sara Geurts

Mnogi komentatori na njenim društvenim mrežama, suprotno očekivanjima, ostavljaju ohrabrujuće poruke, a neki su joj priznali da im je pomogla da se nose s vlastitim kompleksima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA