Šta sve NE smete da radite na najpopularnijim plažama oko nas? Kazne su do 3.000 evra, a te zabranjene stvari radimo stalno na odmoru!

Mnoga letovališta su uvela kazne turistima koji se neprimereno ponašaju, a u to je počelo da ulazi konzumiranje alkohola, hrane, pića, kao i upražnjavanje seksa

  • 11

Svake godine se turisti tokom letovanja ponašaju sve slobodnije i dok su na odmoru čini se kao da izgube kontrolu. To smeta lokalnom stanovništvu, kojima se na taj način remiti red i mir, a mnogo njih se žali da često policija ništa ne preduzima. Međutim, čini se da je tome došao kraj, jer su mnoga letovališta uvela kazne turistima koji se neprimereno ponašaju.

Evo na šta bi trebali da obratite pažnju, ako rešite da otputujete ovog leta, da ne biste platili veliku kaznu na popularnim plažama oko nas:

Turisti hrle na hrvatsko ostrvo, mesto SODOME I GOMORE: Mnogo droge, pića i seksa, Hvar zovu - novi Magaluf (FOTO) (VIDEO)

Hrvatska

Ova zemlja postaje svake godine sve popularnija među turistima, a njihova ostrva prosto oduzimaju dah. Mnoge poznate ličnosti i bogati Rusi ovde letuju gotovo svake godine. Međutim, zbog sve slobodnijeg ponašanja turista grad Hvar je uveo izuzetno visoke kazne.

Na društvenim mrežama se već komentariše da turisti sada rizikuju da budu kažnjeni sa 600 evra ako nose kupaće kostime na ulicama.

Ako im slučajno padne na pamet da naokolo šetaju u toplesu, žena samo u gornjem delu kupaćeg, a muškarac golih grudi, kazna je 500 evra, a ako piju ili jedu u javnosti moraće da plate kaznu od čak 700 evra.

Zakon je stupio na snagu u junu, a gradonačelnik Hvara je rekao da su svi turisti dobrodošli ali da moraju da nauče da se ponašaju.

- Povraćaju po gradu, obavljaju nuždu na svakom uglu, hodaju bez majica, puze, leže onesvešćeni - rekao je on svojevremeno za hrvatske medije.

Ovaj potez je pokrenuo debatu na internetu. Neki su rekli da bi ovo moglo da odbije turiste, dok se drugi složili da su ovakve mere neophodne.

Gradonačelnik grada Paga se jdnom prilikom žalio na golotinju, primitivizam i pijanstvo britanskih turista.

Foto: Facebook

Španija

Često kažu da letovališta u ovoj zemlji imaju jako visok prag tolerancije za neprimereno ponašanje turista, posebno Britanaca. Svetski mediji su već pisali o žurkama i noćnom provodu koji se odvija u Magalufu, Majorki i Ibici.

Ove godine su vlasti Evropske unije zabranile alkohol na letovima do ovih destinacija, kako bi se ponašanje turista malo dovelo u red.

Vlasti Magalufa su otišle korak dalje pa su uvele čak listu stvari zbog kojih će turisti platiti kaznu ako ih slučajno prekrše. Kazne se kreću od 100 evra do čak 3.000 evra.

Spisak zabranjenih stvari obuhvata da nema tuča po ulicama ili davanja lažnih podataka, ali i da više neće biti tolerisan seks u javnosti.

Dobro je poznata priča jedne britanske turistkinje (18) koja je oralno zadovoljavala čak 24 muškaraca, a njen snimak je obišao planetu.

Ostrvo u Evropi poznato kao RAZVRAT: Gledao sam parove kako imaju seks na ulici i ljude koji su svakodnevno umirali (FOTO) (VIDEO)

Printskrin: Youtube/silvle

Francuska

Ova zemlja sa druge strane ima drugačiji problem. Zbog povećanog broja terorističkih napada vlasti su zabranile muslimankama da nose burkini i da budu previše pokrivene na plaži.

Ako prekrše ovu zabranu suočavaju se sa kaznom od 150 evra, prenosi news.com.au.

Foto: Tanjug/AP

Italija

Mnogi turisti su želeli da iskuse koliko je "život lep" u Italiji, pa su vlasti ove zemlje morale da uvedu kazne kako bi takve stvari stavile pod kontrolu.

Verona je propisala kazne od 25 do 500 evra za razne aktivnosti kao što su spavanje u javnosti, kupanje u fontani, nošenja bikinija u javnosti i slično.

U Rimu će turista koji se bude kupao u fontani platiti kaznu od 500 evra, a takođe je u letnjem periodu zabranjeno da se jede ili pije u javnosti.

Venecija je zabranila kupanje u svojim kanalima, a njeni stanovnici su već protestovali zbog prevelikog broja turista koji prevazilaze broj lokalnih građana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA