Zašto u Diznijevim crtaćima svi negativci umiru na isti način? (VIDEO)

To je poznata tehnika prikazivanja smrti bez nasilja...

  • 3

Ako se prisetite i malo bolje pogledate Diznijeve crtaće uvidećete da svi negativni likovi završavaju na sličan način - dramatičnim padom sa neke ivice ili kule, ostavljajući gledaocima mogućnost da shvate da ih pozitivni likovi nisu eksplicitno ubili.

U Diznijevim crtaćima su skriveni likovi koje ste već negde videli, a mislili ste da vam se samo čini (FOTO) (VIDEO)

Ova tehnika prikazivanja smrti bez nasilja postala je toliko popularna u Diznijevom studiju da je na kraju postala zapaženi, popularni i opšteprihvaćeni način "osvete" negativcima.

Ovde se ubrajaju likovi kao što su Gaston, Skar, Froljo, Kapetan Kuka, kraljica iz Snežane, pa čak i Karnotaurus iz Dinosaurusa.

Kako njihove smrti izgledaju, pogledajte ovde:

Naravno, ovo pravilo nije korišćeno baš u svim crtanim filmovima. Na primer, Šan Ju iz Mulana završava tako što ga oduva topovsko đule.

Printskrin: Youtube/ ForeverTheDisneyKids

Međutim, razlog za često korišćenje nenasilne smrti Diznijevih negativaca je vrlo jednostavan. Pored toga što izuzima nasilje, mladim ljudima pomaže da lakše shvate pojam umiranja i smrti zbog čega su svi crtaći prikladni i za porodično gledanje. Jer ako neko u borbi padne ili se oklizne pa tako umre, ne znači da ga je pozitivac eksplicitno ubio, piše "indy100".

Pogledajte kako je umro Skar iz Lion king-a nakon borbe na litici:

A evo kako je završila i zla veštica iz Snežane i sedam patuljaka:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA