Saudijci iz straha grade luksuzna odmarališta: 50 ostrva pretvoriće u raj na zemlji, a sve zbog jednog razloga (VIDEO)

Izgradnja luksuznih rizorta bi trebalo da počne 2019, a u prvoj fazi, koja bi bila završena do 2022, izgradiće se nova vazduhoplovna luka, luksuzni hoteli i ostale vrste smeštajnih kapaciteta

  • 2

Saudijska Arabija pokrenula je veliki turistički projekat koji će 50 ostrva i drugih lokacija na obali Crvenog mora pretvoriti u luksuzna odmarališta, prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si.

Tajno grčko ostrvo gde su držali na hiljade zarobljenika: Tamo gde je nekada bio logor, danas nema žive duše (FOTO) (VIDEO)

Saudijske vlasti se nadaju da će privući strane i domaće goste, u sklopu napora da diverzifikuju saudijsku ekonomiju u uslovima pada cena nafte.

Strancima koji bi dolazili u ta odmarališta olakšalo bi se izdavanje viza, ali zasad ostaje nepoznato i da li će se ublažiti stroga pravila odevanja i ostale restrikcije.

U Saudijskoj Arabiji su, kako podseća britanski servis, zabranjeni alkohol, bioskopi i pozorišta.

Izgradnja luksuznih rizorta bi trebalo da počne 2019, a u prvoj fazi, koja bi bila završena do 2022, izgradiće se nova vazduhoplovna luka, luksuzni hoteli i ostale vrste smeštajnih kapaciteta.

U Saudijsku Arabiju već pristižu milioni stranih gostiju, zbog posla i hodočašća u Meku.

U trenutku kada cena nafte pada, saudijske vlasti žurno tragaju za novim izvorima prihoda, a turizam je taregetiran kao ključni element nove ekonomske i društvene vizije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA