≫ 

Ovako Japanci kidaju "Mesečinu i "Nišku banju" (VIDEO)

Japalkan je ovog leta nastupio na Festivalu balkanske muzike koji je održan u Tokiju

  • 7

Muzika ne poznaje granice i najbrže prelazi velike daljine, a dokaz za tu tvrdnju je japanski bend Japalkan koji neguje note Balkana i srpsku pesmu, prenosi Sputnjik.

Svi Putinovi nastupi kada je spontano seo za klavir i oduševio publiku: Ali, kada su ga pitali šta bi odsvirao Trampu... (VIDEO)

Taj mladi bend svira južnoslovenske, srpske i romske pesme, spaja narodne melodije izvodeći ih na tradicionalnim duvačkim, ali i električnim instrumentima. Prvi album „Ajde! Ajde! Ajde!“ snimili su 2015. godine.

Od tada se nižu nastupi širom Japana. Bend insistira na živim svirkama, kako bi publici preneo autentičan duh i energiju etnosa Balkana.

Japalkan je ovog leta nastupio na Festivalu balkanske muzike koji je održan u Tokiju, a u junu su njegovi članovi imali čast da se predstave i u ambasadi Republike Srbije u glavnom gradu te daleke zemlje.

Kažu da je za razumevanje ritma Južnih Slovena neophodno imati posebno meko srce i dušu. Japalkan ih sigurno ima.

Pogledajte snimke:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Aleks

    15. avgust 2017 | 17:24

    Ovo su naši! Potomci starih Srba od kojih je nastao izraz; Srbija do Tokija, pre 5000 godina! Inače japanski je 75% srpski jezik! Ako pričate polako srpski, japanci vas odlično razumeju!

  • Kunta Kinte

    15. avgust 2017 | 16:53

    Sta reci nego BRAVO BRAVO BRAVO

  • Suverena

    15. avgust 2017 | 17:15

    Srpska muzika ima dusu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA