≫ 

Lav napao nilskog konja i to je bila najveća greška u njegovom životu (VIDEO)

Nikolas Mulan, stručnjak za ekološko upravljanje i konzervaciju biologije kaže da niko ne bi smeo da podceni nilskog konja

  • 4

Lavovi su poznati kao predatori koji svojom brzinom i oštrim čeljustima hvataju svaki plen. Međutim, jedan lav je malo precenio svoje sposobnosti, pa je napao nilskog konja, ali je odmah zažalio zbog svoje odluke.

STRAVA U CIRKUSU, DECA VRIŠTALA: Pokušao je da ukroti lava, ali zver je skočila na njega i nije ga ispuštala iz čeljusti do smrti (VIDEO)

Lav se polako prikradao nilskom konju, koji u početku nije ništa primetio. Međutim, kada je uvideo pretnju krenuo je u napad.

Došlo je do sukoba dve životinje, a nilski konj je uspeo da obori lava na zemlju koji je potom pobegao.

Nikolas Mulan, stručnjak za ekološko upravljanje i konzervaciju biologije kaže da niko ne bi smeo da potceni nilskog konja.

- Iako deluju kao fina i slatka bića, oni su definitivno životinje koje ne želite da pređete. Vrlo lako se uplaše, a onda umeju da budu izuzetno agresivni i neće oklevati da napadnu sve one koje smatraju pretnjom - rekao je on.

Međutim, on smatra da lav nije hteo da lovi već je bio radoznao, prenosi ladbible.com.

- Verovatno je lav ovde mislio da je nilski konj mrtav ili povređen pa je pogrešno procenio situaciju - rekao je on.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA