≫ 

Najbogatije žene na svetu: Među 12 lepotica su udovice i naslednice, a evo koliko para imaju i čime se bave one koje to nisu (FOTO)

Svaka od njih vodi sopstveni posao i bavi se humanitarnim radom

  • 8

Danas je na svetu otprilike 2.400 milijardera, a žene čine oko 12 odsto njih sa bogatstvom od 788 milijardi evra. Kod pomisli na najbogatije žene, većina će imati na umu slavne glumice, top modele ili supruge najbogatijih biznismena - ali, to su većinom stereotipi. Pogledajte ko su i kako izgledaju najbogatije žene na svetu.

NAJSKUPLJI RAZVODI U ISTORIJI: Muškarci ih ostavili, a one se brutalno osvetile i uzele im MILIJARDE. Na listi je i jedna SRPKINJA (FOTO)

12. Sheikha Mozah, Katar (58 godina)

Njeno se bogatstvo procenjuje na 8,5 miliona evra, a lepa Sheika je druga supruga Emira Katara i majka sedmoro dece. Ona je ne samo društvena i politička aktivistkinja, već takođe lobira za napredak u nauci i tehnologiji u svojoj zemlji.

Nagrađena je brojnim počasnim doktoratima i proglašena je prvom damom sa najviše stila u svetu.

Foto: Wikimedia/Wilson Dias/ABr

11. Ivanka Tramp, SAD (35 godina)

Njeno se bogatstvo procenjuje na 627 miliona evra, a iako je mogla da živi luksuzno na račun svoga oca, ona je odlučila da i sama postane uspešna poslovna žena. Vlasnica je nekoliko kompanija, često se pojavljuje na televiziji, a čak je napisala i knjigu.

Foto: Guliver/ Dimitrios Kambouris/Getty Images for QVC

Uprkos pretrpanom rasporedu pronašla je vremena i za porodicu, pa ima dva sina i ćerku, prenosi express.hr.

Foto: Guliver/ Andrew H. Walker/Getty Images

10. Pansi Ho, Kina (54 godine)

Njeno se bogatstvo procenjuje na 2,8 milijardi evra. Ona je ćerka Staleja Hoa, poznatog kao "kralja kocke". Pansi je najbogatija od 17-oro dece u porodice Ho zahvaljujući svom preduzetničkom duhu i pokretanju brojnih firmi, a danas ona ima više novca nego njen otac, koji mora da je vrlo ponosan na svoju ćerku.

 
Објава коју дели Edith (@edith_baby2017) дана

9. Margarita Luis-Drejfus, Francuska (55 godina)

Margarita Luis-Drejfus, rođena kao Margarita Bogdanova, najbogatija je poslovna žena iz Rusije na svetu, a njeno se bogatstvo procenjuje na 4,4 milijarde evra.

Nakon smrti njenog supruga, postala je predsednica upravnog odbora Luis Drejfus grupe i vlasnica fudbalskog kluba Olimpik de Marsej. Pre nekoliko se godina preudala pa je uz pomoć veštačke oplodnje rodila dve ćerke - blizankinje.

Foto: Wikimedia/Flickr/Dilma Rousseff

8. Keri Perodo, Singapur (66 godina)

Porodični posao koji je zapravo jedna od najvećih naftnih kompanija u svetu, prešao je u njene ruke nakon smrti njenog supruga, Huberta Peroda 2006. godine. Firmu danas vodi njen sin, dok se ona bavi humanitarnim radom.

7. Šarlot Kasiraghi, Monako (31 godina)

Ona je osma u redu da postane naslednica krune Monaka. 

 
Објава коју дели lrr1002015 (@lrr1002015) дана

Unuka Grejs Keli radi kao novinarka, a svoje slobodno vreme posvećuje jahanju. Njeno se bogatstvo procenjuje na 4,8 milijardi evra.

Foto: Flickr/Juanjo Alvarez V

6. Kristi Valton, SAD (68 godina)

Udovica Džona T. Valtona ima bogatstvo koje se procenjuje na 5,2 milijardi evra. Njen je suprug bio sin osnivača trgovačkog lanca Vol-Mart. Važi za vrlo uticajnog ženskog filantropa koja se, osim posla, bavi humanitarnim radom.

5. Iris Fontboba, Čile (74 godine)

Iris je nasledila bogatstvo od supruga, a ono se procenjuje na 11,6 milijardi evra. Ona je definitivno najbogatija Čileanka, pa i dalje vrlo uspešno vodi porodični posao, prenosi express.hr.

4. Loren Povel Džobs, SAD (53 godine)

Udovica osnivača Epla ima bogatstvo koje se procenjuje na 17 milijardi evra. Nakon što je nasledila deonice Epla, postala je jedna od najbogatijih žena na svetu. Vodi sopstveni biznis i učestvuje u velikom broju humanitarnih projekata.

Foto: Profimedia/AFP

3. Susan Klaten, Nemačka (55 godina)

Ona, zajedno sa svojim bratom, vodi uspešnu farmaceutsku kompaniju, a osim toga vlasnica je polovine deonica BMW-a. Najbogatija žena Nemačke uspešno vodi svoj posao, a slobodno vreme provodi sa porodicom.

2. Alis Valton, SAD (67 godina)

Ona je još jedna milijarderka koja se obogatila zahvaljujući Vol-Maru. Njeno se bogatstvo procenjuje na 32,6 milijardi evra, a ona je ćerka Sema Valtona. Veliki je ljubitelj umetnosti pa je dobar deo novca koji ima uložen u skupocene slike.

Foto: Wikimedia/Flickr/Walmart

1. Lilijen Betenkourt, Francuska (94 godine)

Najbogatija i najstarija od milijarderki je kraljica L'Oreala sa bogatstvom od 36,6 milijardi evra.

Foto: Profimedia/MAXPPP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mile zemljoradnja

    22. avgust 2017 | 13:09

    12 lepotica......i ona od 94?....

  • Sunce

    22. avgust 2017 | 12:50

    Zasto mene nema tu a trebalo bi:(

  • jugos

    22. avgust 2017 | 18:41

    A u srbiji razradis posao od 200-300 000 eu godisnje i odmah ti ljudi sa vrha skoce na vrat da prodas jer je zarada stabilna ili jos veca. Nema da biras ili da prodas ili imas ucestale posete inspekcije,pa kazne placas i na kraju si puko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA