Koja devojka na ove dve fotografije je spremna da izvrši samoubistvo? Nikada ne biste pogodili, istina je mnogo strašnija (FOTO)

Iako su dve potpuno različite fotografije, misli su iste

  • 5

Mili Smit, zaštitnik i pristalica zdravog mentalnog zdravlja, na svom profilu na Instagramu postavila je dve različite fotografije na kojoj se vide osobe koje su suicidalne. Iako na slikama su osobe potpuno različitog raspoloženja, tačan odgovor je - obe.

PREOKRET ŽIVOTA: Hteo je da se ubije, a onda mu je zazvonio telefon i sve se zauvek promenilo (VIDEO)

Smitova, koja je iz Hula u Engleskoj, pozirala je na obe fotografije. Na prvoj, 24-godišnja mama izgleda uznemireno dok sedi gola sa obmotanim rukama oko članaka.

Druga fotografija je potpuno drugačija gde Smitova pozira sa osmehom na licu, nosi glamuroznu odeću i šminku za izlaske.

Uprkos razlikama na fotografijama, majka dvogodišnjeg sina, insistirala je da se borila protiv samoubilačkih misli kada su obe fotografije zabeležene.

Prisetila se da joj je doktor rekao da nema izgled samoubice kada je imala 14 godina, komentar koji je godinama obeshrabljivao da ne potraži stručnu pomoć.

 
Those feels when you take the time to practise self care ❤️ - My hair is still unwashed but I took a bath and brushed my teeth so who's the real winner here?! 😉 - It's an odd feeling when I have the energy/motivation to be able to do things that would normally be at the bottom of my list of priorities and spoons but it makes me appreciate it so much more, you've got to appreciate the small (yet huge) victories. - Next time you pass a mirror, take a bath or get changed just stop and say something nice to yourself- touch your body and say thank you, rub a little lotion in your feet and give them some love for walking you through life! Self care isnt selfish, it's beautiful and vital ❤️ PSSSTT... have you got your bad ass pin yet? Link in bio, 15% of sales go to charity ❤️A post shared by Milly Smith 💛🌻☀️👑 (@selfloveclubb) on

- "Ne izgledaš suicidno", sećam se reči koje su dolazile od doktora odmah nakon što sam mu rekla da razmišljam o samoubistvu. Sećam se da sam se tada osećala nebitnom, glupom i osramoćeno, nešto što niko ne bi trebalo da oseća - napisala je ispod fotografije.

Tog dana otišla je kući pitajući se kako izgleda suicidna osoba. Godinama kasnije, Smitova se predozirala, i čak je u tom momentu ostala uverena da nije učinila dovoljno u traženju stručne pomoći.

 
Chronic illness doesn't have a 'look'. . In the left picture I'm in agony and I've just had my 4th dose of morphine, I haven't slept properly in 48 hours and I'm sick of the hospital. . The photo on the right I'm in pain, I've had 2 doses of oral morphine, I'm exhausted yet I'm getting ready to go out. . Chronic illness/pain affects people differently day by day. I can cope with the exact same pain far better some days than I can others. Some days I feel the exhaustion in every breath but some days I feel a slight spring to my step. . Some days I scream in pain waiting for morphine into my veins and some days I take some paracetamol and go for a walk. . You can't judge how much or how little someone is suffering or how severe their illness is by looking at them. Someone deciding they are going to battle against their illness and have fun doesn't mean theyre not in pain or were over exaggerating before. Be kind. Show love and sympathy. To my fellow spoonies ❤️A post shared by Milly Smith 💛🌻☀️👑 (@selfloveclubb) on

Tada je razmišjala kako ne može da dobije pomoć jer ne izgleda kao da bi se ubila, da se ne uklapa u kalup takvih osoba. Shvatila je u kome je stanju kada se probudila u bolnici.

Zaključak Smitove je da se često greši "jer se misli da mentalno zdravlje ima lice".

(L. C.)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • DARKO 100%

    6. septembar 2017 | 17:30

    Nikome nepise na čelu!

  • Ns

    7. septembar 2017 | 00:38

    Bozija milost je VELIKA ! Samo Dobri Bog je moze spasiti.

  • Nikola

    7. septembar 2017 | 02:51

    Ljudi mogu i u potpunoj sreći poželeti da se ubiju jer neki smrt ni ne dživljavaju kao lošu stvar. Na kraju krajeva niko ni ne može znati da li je ona loša ili posle nje ide nešto bolje. Bukalno svako u nekim momentima pomisli na samoubistvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA