≫ 

ZA DOBRO JUTRO: Nikada nismo videli kako se kreće morska zvezda na pesku i sada ne možemo da skinemo oči sa nje (VIDEO)

Ružičaste boje, morske zvezde su najčešće petokrake, ali ima i onih sa čak 40 krakova

  • 2

Dobro jutro! Snimak morske zvezde koja se kreće na pesku privukao je veliku pažnju na internetu. Kada je grupa ljudi jednog popodneva na plaži primetila morsku zvezdu nisu mogli da odole, a da je snime.

ZA DOBRO JUTRO: Ne bojte se, ovaj miš uopšte nije u opasnosti, on se samo pravi da je mrtav (VIDEO)

Video je nastao na obali Severne Karoline početkom oktobra 2012. godine. Mnogima je ovo pružilo priliku da izbliza vide kako izgleda kada se morska zvezda pomera i kakve pokrete ima.

Morske zvezde su pelaški organizmi koji obuhvataju oko 1.700 vrsta. Ružičaste boje, morske zvezde su najčešće petokrake, ali ima i onih sa čak 40 krakova. Veličina im varira od 1 cm do 1 m.

Sa donje strane imaju nožice kojima se kreću. Hrane se svim vrstama školjki i nekim puževima. Velike su grabljivice. Svoj plen obaviju kracima i na njega priljube usta koja se nalaze sa donje strane.

Printskrin: Youtube/Zeb Hallock

Tada izbace želudac koji žrtvu usisa. Dišu preko kožnih škrga. Imaju dobro razvijeno čulo mirisa. Kraci koji otpadnu sa morske zvezde, vrlo lako ponovo izrastu.

Kod nekih vrsta iz otpalog kraka može da se rodi nova jedinka i to je jedan od načina razmnožavanja.

Pogledajte video:

Svakog jutra u 7.00 na rubrici ZANIMLJIVOSTI možete pogledati snimak ili fotografiju ZA DOBRO JUTRO, koji će učiniti da vam dan počne na najlepši mogući način.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • predator

    6. oktobar 2017 | 12:45

    Zamislite da vam je ovo u krevetu pored vas I probudite se a neko vam stavio morsku zvezdu živu verujem da bi bar 50% dobilo srcani udar horror

  • Ko ja

    6. oktobar 2017 | 18:59

    To meni svako jutro radi zena...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA