≫ 

36 sati potere za leopardom: Zver upala u fabriku automobila, bila je nezaustavljiva dok nije naišla na plen! (VIDEO)

Tokom dugotrajne potrage, kamere su u još nekoliko navrata snimile leoparda

  • 8

Nakon gotovo 36 sati potrage uhvaćen je leoprad zbog kojeg je bio zatvoren deo ogromnog fabričkog kompleksa Maruti Suzuki u Indiji, piše BBC.

Leopard se prišunjao i upao u selo, a onda je počeo krvoločni napad: Zver napala dečaka, potom čoveka bacila sa krova (VIDEO)

Na zalutalog leoparda službenike fabrike upozorio je snimak nadzorne kamere u delu kompleksa u kojem se proizvode motori, a koji se prostire preko ogromne površine. Noćni radnici odmah su evakuisani, prostor je zatvoren, a kada su dnevni radnici u četvrtak ujutro stigli na posao nisu mogli da uđu u kompleks, nego su čekali da 12 radnika odeljenja za šume i 50 policajaca nađu veliku mačku.

Tokom dugotrajne potrage kamere su u još nekoliko navrata snimile leporada pre nego je napokon lociran i uspavan.

- Leopard je prevezen u bolnicu na pregled i kasnije će biti pušten u divljinu - rekli su službenci odeljenja za očuvanje šuma za BBC.

Kako bi namamili leoparda, timovi zaduženi za "lov" koristili su i dva kaveza u kojima su bile žive koze, a pokušali su ga isterati na videlo i bacanjem petardi, javlja NDTV.

Inače, fabrika Maruti Suzuki nalazi se nedaleko od glavnog grada Indije, Nju Dehlija, a reč je o najvećoj fabrici automobila u Indiji, ujedno i jedna od najvećih na svetu. Godišnje se tamo proizvede gotovo milion vozila.

Indija se sve češće susreće sa problemom neželjnih susreta divljih životinja sa ljudima zbog ubrzanog smanjenja površine njihovih staništa pa tako slonovi, tigrovi i leopardi znaju da zalutaju u rezidencijalna područja. Smatra se da u Indiji živi između 12 i 14 hiljada leoparda, a prosečno se ubije jedan po danu.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA