≫ 

Prodaju vile u Italiji za 1 EVRO, ali, naravno, postoji samo jedan sićušan problem

Reč je o fascinantnim tradicionalnim građevinama na prelepim mediteranskim lokacijama

  • 3

Nije "Opera za tri groša", nego je simbolična cena čak tri puta niža - jedan evro. I to za vilu u jednom od razvijenih, umetnički milion puta opevanih italijanskih gradića. Tri italijanska grada žele da spreče da njihova mesta u doglednoj budućnosti ostanu bez stanovnika. Neke nekretnine se nude čak i za nula evra.

Svako ko uzme ili prodaje, makar i šaku peska sa ovih plaža, dobiće kaznu 3.000 EVRA!

Uslov je samo jedan: kupac se mora obavezati da će poklonjenu nekretninu obnoviti, i to tako da će u nju investirati najmanje 25.000 evra.

Kupci neće dobiti renesansne dvorce s ilustracija turističkih reklama, nego razrušene zgrade koje treba spasavati od potpunog kolapsa.

Ipak, reč je o fascinantnim tradicionalnim građevinama na prelepim mediteranskim lokacijama. Neki su se iz cele Evrope već i odazvali pozivu, a njihova iskustva kažu da su nekretninama koje su dobili besplatno, vrednosti nakon obnavljanja porasle najmanje tri puta. Sva je prilika da bi tim nekretninama vrednost mogla skočiti još i višestruko ukoliko se ulagaču posreći da mesto u kom je obnovio dom iz snova, živne i ne bude više nedođija Bogu iza nogu.

GANGI

Prelepi Gangi danas ima samo 7.500 stanovnika i od pre dve godine nastoji da na ovaj način pronađe nove vlasnike za 100 zgrada. Kuće su slične kao u Dalmaciji i Istri, izgrađene su od kamena u 19. veku, neke su i starije, a nekada su u prizemlju bile smeštene domaće životinje, dok su na spratu živele porodice. Gangi je prema predaji jedino mesto u Evropi na kom je neko tvrdio da mu se ukazao Duh sveti.

Foto: Wikipedia/Azotoliquido

KAREGA LIGURE

Karega Ligure je savršeno mesto za one koji se najbolje osećaju na svežem planinskom vazduhu. Razorene kamene kuće nekada su bili domovi poljoprivrednika i pastira. Zapravo nije reč o samo jednom naselju, inače osnovanom još u 11. veku ako ne i ranije, nego o kućama raštrkanima po pet dolina u nekoliko planinskih opština s prosečnom nadmorskom visinom od 1600 metara.

Foto: Wikipedia/Cosmin latan

LEČE NEI MARSI

Ovde se krije egzotična prošlost. Na poklon se nude bivši domovi davnih pastira, rudara, drovseča i – razbojnika kojima je mesto bilo utočište. I tako sve do 1915. kada je ovaj kraj pogodio snažan potres i time označio početak odumiranja. Mesto se danas nalazi usred nacionalnog parka i usred 600 godina stare bukove šume koja bi uskoro trebala doći pod zaštitu UNESCO-a kao svetska baština.

Foto: Wikipedia/Marica Massaro

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Marko

    8. oktobar 2017 | 23:52

    Mesto Gangi se nalazi na Siciliji i tamo ljudi ne vole bas nove ljude i to strance. Iz iskustva znam da nije bas pametno naseljavati ta mala mesta i rusiti njihov zatvoreni sistem zivota. Treba razmisliti svakako dva puta :-)))

  • Veca

    9. oktobar 2017 | 12:23

    Imamo i mi toga koliko hoces

  • Brale

    13. oktobar 2017 | 09:40

    Prodajem seosko domaćinstvo za 1€ Ali uz jedan uslov. Znači 1€ plus 100.000$.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA