OVO SU PUTINOVE ĆERKE I ZETOVI: Mariju i Katerinu je dugo skrivao, imaju veliko bogatstvo, a jedna je buduća predsednica Rusije?! (FOTO)

Putin je ranije ove godine u televizijskom intervjuu ispričao da njegove ćerke žive u Rusiji ali da nisu javne ličnosti i da žive povučeno

  • 3

Ruski predsednik Vladimir Putin je širom sveta poznat kao vladar koji čvrsto i sposobno upravlja svojom zemljom i koji je Rusiju takoreći izdigao iz pepela. I dok se o njegovim državničkim sposobnostima svuda priča, o njegovom privatnom životu se jako malo zna. Poznato je da je bio u braku sa Ljudmilom 31 godinu i da par ima dve odrasle ćerke, Mariju i Jekaterinu, ali one dugo nisu bile poznate javnosti. Zbog toga svaki novi detalj o njima privlači veliku pažnju.

DA, KATERINA JESTE PUTINOVA ĆERKA: Sad je i zvanično potvrđeno, evo koliko milijardi je "teška" (VIDEO)

Putin je ranije ove godine u televizijskom intervjuu ispričao da njegove ćerke žive u Rusiji, ali da nisu javne ličnosti i da žive povučeno.

Istakao je da je svaka uspešna u svom poslu i da polako grade svoje karijere. Naglasio je da nijedna nije umešana u biznis ili politiku.

Katerina Tihonova

Jekaterina, ili samo Katerina, Putinova je mlađa ćerka i ima 31 godinu. Završila je nemačku školu u Moskvi. Udata je za Kirila Šamalova (35), a par je u braku od 2013. godine.

Katerina ne nosi očevo prezime, već je uzela prezime svoje bajke po majci.

Ona se bavi plesnom akrobatikom i veoma je uspešna u tome. Dugo se nagađalo da li je baš ona Putinova ćerka, jer dosta liči na ruskog lidera.

Foto: Profimedia

Tek nedavno je ta sumnja i zvanično potvrdena od strane predsednika Svetske akrobatske konfederacije.

Ova devojka je direktorka dve incicijative na Moskovskom državnom univerzitetu, Fondacije za nacionalni i intelektualni razvoj i Nacionalnog intelektualnog centra za rezerve.

Takođe vodi Inopraktiku, naučni centar na Moskovskom državnom unverzitetu koji vredi 1.7 milijarde dolara.

Foto: Profimedia

Katerinin bogati muž

Šamalov je sin Nikolaja Šamalova, suvlasnika Ruske banke i dobrog Putinovog prijatelja. On spada među najmlađe milijardere na svetu. Nakon što je utvrđeno da njegovo bogatstvo vredi više od 1,3 milijarde dolara, dospeo je Forbsovu lisu milijardera.

Mnogi smatraju da je tajna njegovog uspeha, bliske veze koje ima sa ruskim predsednikom. Kiril je počeo da koristi svoje porodične veze 2002. godine dok je studirao u Sankt Peterburgu. U ranim dvadesetim godinama postavljen je za glavnog pravnog savetnika za spoljno-ekonomske poslove u Gazpromu.

Posle 2004. godine postao je glavni advokat u pravnom odeljenju Gazprombanke, jedne od najvećih ruskih banaka. Bio je konsultant ruskog ministarstva finansija kada je reč o upravljanju državnom imovinom, privatizaciji i reformi državnih preduzeća.

U junu 2008. godine, kada je imao 26 godina preuzeo je funkciju potpredsednika za poslovnu administraciju u petrohemijskoj kompaniji Sibur Holding.

Kompanija se nalazi u Moskvi, a on je radeći u njoj stekao veliko bogatstvo. Ruska vlada ima oko 38 odsto udela u toj kompaniji.

Od 2014. godine poseduje 5 odsto u ruskoj kompaniji za cement, a na njenom čelu se našao u martu iste godine.

Foto: Profimedia/Sputnik

Godine 2015. najavio je da delimično napušta posao u Sibiru kako bi se usresredio na druge poslove. Međutim, ostao je u glavnom odboru.

Osnovao je Ladoga Menagement, koji planira da investira u IT industriju, inženjerske usluge i slično. Katerina i Kirili su veoma bogati, a prema pisanju Rojtersa iz 2015. godine par ima čak 2 milijarde dolara.

Prema pisanju svetskih medija, par poseduje i luksuznu vilu u Biaritzu u Francuskoj, čija se vrednost procenjuje na 3,7 miliona dolara.

Foto: Profimedia/Alamy

Romantično venčanje

Kiril i Katerina su se venčali 2013. godine na tajnoj ceremoniji. Rojters je o tome pisao 2015. godine, istakavši da je venčanje održano u skijalištu "Igor".

Par je stigao na sankama, koje su vukla tri bela konja, a svečanosti je prisustvovalo 100 gostiju. Od njih je zatraženo da pre ulaska predaju svoje mobilne telefone. Na ceremoniji venčanja je moglo da se kliza, a imena mladenaca su mogla da se vide i u snegu.

Tatina naslednica

Pošto njen otac nema sinove, The Sun je pisao da Putin navodno želi da ga mlađa ćerka nasledi, pa želi da je obuči dobro kako bi mogla da preuzme tu ulogu.

Kao period za to spominje se 2024. godina kada će ova dama imati 38. Pretpostavlja se da će se tada kandidovati na izborima za predsednika.

Foto: Tanjug / AP

Prema ruskom zakonu, Putin neće moći ponovo da se kandiduje za predsednika na izborima 2024. godine, jer će imati 71 godinu.

Ljudi koji su bliski Katerini kažu da je se ovoj mladoj dami ideja da bude predsednica Rusije izuzetno dopada.

Marija Putin

Marija Putina ili Marija Putin je starija ćerka ruskog predsednika i ima 32 godine. Ova dama je rođena u Sankt Peterburgu.

Studirala je na državnom univerzitetu u Sankt Peterburgu gde je zavrišla biologiju, a studirala je i medicinu u Moskvi. Mediji su pisali da je do nedavno živela u Holandiji odakle je poreklom i njen partner, biznismen Jorit Fasen.

U javnost je izašao podatak da je stan u kojem je živela u Holandiji prodat. Stan se nalazio nedaleko od Haga i prodat je za 3 miliona dolara, prenosi Newsweek. Porodica i prijatelji je navodno zovu Maša, a to je i ime Putinove majke.

Foto: Profimedia/AFP

Marijin muž

Njen muž je biznismen Jorit Fasen, poreklom iz Holandije. Kao i mnogi Putinovi bliski saradnici i o njemu se ne zna mnogo. On je radio za Gazprom, rusku naftnu i gasnu kompaniju, kao izvršni direktor, nakon što je završio arhitekturu univerzitetu u Hagu.

Pojedini mediju su pisali da je par u braku i da imaju decu, a Putin je ranije ove godine potvrdio da ima unučiće i da želi da oni odrastaju normalno, a ne kao prinčevi.

Priča o njemu je dospela u javnost i 2010. godine kada su ga napali i pretukli telohranitelji istaknutog ruskog bankara Matveja Urina, nakon saobraćajne nezgode.

Bankar je osuđen zbog huliganizma i izazivanja nesreće, kasnije je dobio 7,5 godina zbog pronevere od 517 miliona dolara.

Kritičari su optuživali Putina da je ovo prevelika kazna za Urina i to sve zato što je Fasen povezan sa njegovom ćerkom.

Daljinac

(Telegraf.rs/A.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA