Tri kosmonauta uspešno krenuli na put ka Međunarodnoj svemirskoj stanici (FOTO)

Na fotografijama mogu da se vide članovi posade pre lansiranja, ali i kako je izgledao momenat lansiranja njihove rakete

  • 30

Trio koji se sastoji od američkog, ruskog i japanskog kosmonauta danas su u Sojuzu MS-07 iz Kazahstana otišli na put do Međunarodne svemirske stanice, prenosi NASA. Putovanje do odredišta će trajati dva dana.

"Treći kamen od Sunca": Otkrivena nova planeta u udaljenom sistemu sličnom našem, 427 stepeni je temperatura njene površine (VIDEO)

Komandant Anton Shkaplerov iz Roskosmosa, inženjer Norišige Kanai iz japanske agencije za istraživanje japanske avijacije (JAXA) i inženjer NASE Skot Tingl su sa kosmodroma Baikonur poleteli nešto pre pola dva posle podne po lokalnom vremenu.

Posada se postepeno približava stanici koja kruži oko Zemlje na udaljenosti od 400 km, prenosi reuters.com.

Oni će se pridružiti Aleksandru Misurkinu iz Roskosmosa, Marku Vandeu Heiju i Džou Acabu iz NASA-e, koji su na Međunarodnoj svemirskoj stanici još od septembra.

Na fotografijama mogu da se vide članovi posade pre lansiranja, ali i kako je izgledao momenat lansiranja njihove rakete.

Sojuz je lansiran sa Baikonur kosmodoma i bezbedno se našao u orbiti 10 minuta nakon poletanja.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Matrix

    17. decembar 2017 | 10:11

    Budite ljubazni i recite nasi da izadje iz onih bazena u kojima snimaju da su u svemiru jer se vide balončići oko njihovih glava.Inače sve svemirske agencije lažiraju slike zemlje iz svemira,svaka slika zemlje izgleda drugačije,nema zvezda,hiljada satelita koji su navodno oko zemlje,kontinenti su čas mali čas ogromni,okeani su različitih nijansi plave boje.....izgleda da se se ne mogu dogovoriti kako zemlja izgleda pa svako pravi svoju verziju vrteće lopte.Ja ne osećam da se zemlja okreće,vidim uvek ravan horizont ma na kojoj visini bio.Ja verujem svojim čulima a ne satanistima iz nase koji lažu celi ljudski rod.Pogledajte samo zastavu un-a imaju mapu ravne zemlje na njoj,pa se vi zapitajte vrlo dobro zašto.

  • Гаврило принцип

    17. decembar 2017 | 14:27

    21 век а пагани мисле да је земља плоча хахахаха

  • zmija sneki

    17. decembar 2017 | 14:15

    Kad si na ringispilu dali padnes sa ringispila ili se okreces sa njim?!?!?! Pa okreces se sa njim tako I mi sa zemljom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA