≫ 

Na isti dan kada je zakazana svadba princa Harija i glumice, dogodio se jeziv zločin u kraljevskoj porodici: Kralj je svojoj ženi odrubio glavu!

Kraljevska porodica će platiti ovo venčanje, uključujući muziku, cveće, prijem zvanica i poslugu

  • 5

Britanski princ Hari i njegova verenica Megan Markl, venčaće se u subotu 19. maja 2018. godine, objavila je Kensington palata. Ono što je mnogima bilo interesantno jeste to što se par venačava na godišnjicu pogubljenja druge žene engleskog kralja Hernija VIII.

Nju kraljevska porodica voli, a njen predak nije bio te sreće: Henri Osmi naredio da mu odrube glavu

Par je svoju veridbu objavio krajem prošlog meseca, a ceremonija venčanja će se održati u kapeli Svetog Georgija u zamku Vindzor.

Kraljevska porodica će platiti ovo venčanje, uključujući muziku, cveće, prijem zvanica i poslugu.

Princa Harija (33), koji je peti po redu u liniji nasleđivanja britanskog prestola, sa američkom glumicom (36) upoznao je zajednički prijatelj početkom 2016. godine.

Foto: AP/Tanjug

Ono što je mnogima bilo zanimljivo nakon što je konačno objavljen datum venčanja, jeste činjenica da ovaj par stupa u brak na godišnjicu smrti nekadašnje engleske kraljice Ane Bolen, druge žene Henrija VIII.

Neki čak nisu ni propustili priliku da se na društvenim mrežama našale na račun novog kraljevskog para.

Ovaj vladar je poznat po tome što je napustio rimokatoličku veru i što je imao šest žena, a sve sa ciljem da dobije muškog naslednika.

Njegova druga supruga, kraljica Ana, ubijena je 19. maja 1536. godine. Kralj je naredio da joj odrube glavu mačem.

Kraljica je bila optužena za preljubu, incest sa rođenim bratom, veštičarenje i zaveru protiv kralja, a jedan od sudija bio je i njen ujak, vojvoda od Norfoka, koji joj je i pomogao da se uda za Henrija.

Foto: Wikipedia/Egore

Gospodin i gospođa Kingston, čuvari Tauera, rekli su da je Ana zadnjih sati svog života bila srećna i smirena, i spremna da se suoči sa smrću.

Ana je rođena u aristokratskoj porodici koja je imala veliku moć na dvoru. Zahvaljujući vrhunskom obrazovanju koje je primila na školovanju u Austriji i potom u Francuskoj, na dvoru nadvojvotkinje Margarite od Austrije, besprekornim manirima i prirodnom šarmu, lako je osvojila kralja Henrija VIII Tjudora i postala prvo njegova ljubimica ali ne i ljubavnica, sve do pred samu udaju za njega 28. maja 1533. čime je postala kraljica Engleske.

Ona je bila i majka kraljice Elizabete I, koja je na kraju nasledila svog oca na prestolu i zemlji donela prosperitet.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA