SKRIVENA SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA U CENTRU BIRMINGEMA: Svako ko uđe unutra, zanemi kada vidi njene zidove (VIDEO)

Srpska pravoslavna crkva nastala je kao saradnja između arhitekte dr Dragomira Tadića i povereničkog fonda Bornvil vilidž

  • 2

U centru Birmingema, verovali ili ne, nalazi se srpska pravoslavna crkvaMalo je poznata u ovom gradu, a i ko dođe u nju to uglavnom čini zbog fotografisanja neobičnog, pomalo kitnjastog dekora.

Misterija i simbolika zmija na vratima srpske crkve: Ovo nećete videti skoro nigde, šta znače reči na kapiji?

Srpska pravoslavna crkva nastala je kao saradnja između arhitekte dr Dragomira Tadića i povereničkog fonda Bornvil vilidž. Fantastičan je primer modernog srpsko-vizantijskog stila.

Foto: Wikimedia/Oosoom

Ako ste se pitali šta će pravoslavna crkva usred Birmingema, odgovor seže u daleku prošlost – tačnije na početak 20. veka kada je Elizabeta Kadburi sponzorisala dolazak trinaestoro srpske dece izbeglica u Prvom svetskom ratu. 

Inače, sve više britanskih medija počelo je da piše o „skrivenoj“ pravoslavnoj crkvi navodeći da je ona pravi biser u industrijskom gradu koji nije baš poznat po religiji.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA