SVET JE U VELIKOJ OPASNOSTI: Na zemlji je 6 aktivnih vulkana. Oni bi mogli da prorade u 2018, a to znači samo jedno!

Navodi se da se vulkanske aktivnosti koje najviše okupljaju pažnju naučnika odvijaju duž Vatrenog pojasa Pacifika

  • 7

Dok u svetu pojedini vulkani pokazuju znake smirivanja, drugi bi u narednoj godini mogli da imaju erupcije, zbog čega ih stručnjaci pažljivo posmatraju, piše "Dejli mejl".

Zaboravili smo kada je devojčica umirala uživo, ceo svet je gledao, a država nastavila da žmuri. Sada preti ista katastrofa! (FOTO) (VIDEO)

Navodi se da se vulkanske aktivnosti koje najviše okupljaju pažnju naučnika odvijaju duž Vatrenog pojasa Pacifika - područja u Tihom okeanu koja predstavlja mesto spajanja nekoliko tektonskih ploča.

Britanski list navodi i nekoliko vulkana na kontinentalnom delu Zemlje, poput Ol Doinjo Lengaj u Tanzaniji, zatim ostrvskih poput Havaja, kao i podvodnih, poput onih u blizini ostrva Tonga-Kermadek u jugozapadnom Pacifiku, prenosi B92.net.

"Dejli mejl" je naveo da su šest vulkana koji bi mogli da imaju erupcije u narednoj godini Kirisima u Japanu, Merapi u Indoneziji, Orefajokul na Islandu, Popokatepetl u Meksiku, Viljarika u Čileu i Kilauea u SAD.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Bivši zvezdaš

    1. januar 2018 | 18:08

    Šta, samo jedan vulkan u SAD?!?!?! Malo! Da je bar pet-šest!

  • LoL

    2. januar 2018 | 00:20

    Yellowstone,budi se!

  • Bivši zvezdaš

    2. januar 2018 | 13:25

    Zašto osobe koje nemaju pojma, kada treba staviti zapetu, kada tačku, kada veliko slovo, pokušavaju da pišu razna pisanija?!?! Kada se ne bi oglašavali, manje bi ljudi znalo, da su nepismeni!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA