≫ 

Najluđe zaplenjene stvari na aerodromu Hitrou: Ove stvari su putnici pokušali da unesu u Englesku

Carina aerodroma u Londonu rešila je da javno pokaže stvari koje je zaplenila prošle godine na aerodromskom graničnom prelazu

  • 0

Čizme od zmijske kože, preparati od želudačne kiseline azijskog medveda i ugrožene vrste južnoafričkih kaktusa samo su neke od stvari koje su putnici pokušali ilegalno da unesu u Englesku tokom 2017. godine.

Na ulici pronađen USB sa važnim podacima aerodroma Hitrou

Carina aerodroma u Londonu rešila je da javno pokaže stvari koje je zaplenila prošle godine na aerodromskom graničnom prelazu.

Organi EU su saopštili o 952 zaplene proizvoda od kostiju, kože i drugih tkiva divljih životinja tokom 2016. godine (u 2011. godini, izvršene su 174 zaplene).

Ujedinjene nacije procenjuju da je vrednost tog nelegalnog svetskog tržišta poraslo na čak 3,4 milijarde dolara, prenosi „Dejli mejl“.

Među „trofejima“ zalenjenim na londonskom aerodromu „Hitrou“ bili su i lobanja makaki majmuna, koja se koristi kao ukras i ornament, paket „hodija“ preparata za smanjenje apetita, koji je zabranjen u Velikoj Britaniji, i staklena boca alkoholnog napitka u kojem je plutala kobra.

Foto: Tanjug/AP

Posebno je depresivna bila zaplena posude pune osušenih morskih konjića. Jedanaest vrsta tih životinja je prepoznato kao ugroženo, a sve su zaštićene Konvencijom o međunarodnoj trgovini ugroženim vrstama divlje faune i flore (SITES).

U aerodromskoj prostoriji se našao i rog sajga antilope, koja se takođe smatra ugroženom vrstom. Populacija tih sisara smanjena je sa milion na 40.000 za deset godina. Sajga rogovi su cenjeni u kineskoj medicini kao antipiretik.

Jedna od carinskih prostorija podseća na prodavnicu prepariranih životinja. Tu se mogu videti divlje mačke, krokodili, ptice grabljivice, glava mrkog medveda, slonovača, kože polarnog medveda, lakirana morska kornjača i, naravno, cipele izrađene od životinjskih koža i ukrasi od slonovače.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA