Otvorena najskuplja zgrada koju su SAD ikada napravile: Tramp nije želeo da dođe u ambasadu koja je koštala milijardu dolara (FOTO) (VIDEO)

Nova zgrada ambasade, koja je zamenila staru u centru Londona, četvrtastog je oblika i najskuplja je zgrada koju su SAD ikada izgradile

  • 3

Nova američka ambasada, za koju je prošle nedelje predsednik Donald Tramp rekao da je preskupa i na lošoj lokaciji, otvorena je danas u Londonu.

Foto: Tanjug/AP/Matt Dunham

Ambasada, koja se nalazi u nekadašnjoj industrijskoj oblasti na jugu Londona, zameniće ambasadu na Grosvenor trgu, koja je prodata investicionom fondu katarske vlade i biće pretvorena u hotel, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP/Matt Dunham

Tramp je prošle nedelje objavio da neće prisustvovati otvaranju nove ambasade, jer smatra da ona predstavlja lošu investiciju, a za visoke troškove optužio je administraciju svog prethodnika Baraka Obame.

Foto: Tanjug/AP/Matt Dunham

Američki zvaničnici rekli su da je izgradnja nove ambasade koštala milijardu dolara i da je plaćena od prodaje imovine američke vlade u Londonu.

Foto: Tanjug/AP/Matt Dunham

Najskuplja zgrada koju su SAD ikada napravile: Ambasada u Londonu košta milijardu dolara, a svi se čude zašto nema ogradu (FOTO) (VIDEO)

Pogledajte snimke:

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • rajko

    16. januar 2018 | 18:40

    Koja je svrha ovoliko para za jednu zgradu

  • Zoran

    17. januar 2018 | 01:09

    Glupa zgrada bez imalo arhiktektonskog ukusa ja bi im za milionce evra nacrtao zgradu da uzdisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA