≫ 

Fascinantni snimci vatrene lopte koja je promašila Ameriku: Preletela je 6 država i prestravila ljude, pa izazvala ZEMLJOTRES (VIDEO)

Ljudi su sačuvali pribranost i snimili neobičnu pojavu na nebu

  • 7

Meteor koji je proleteo iznad Mičigena izazvao je zemljotres u tom području jačine dva stepena po Rihterovoj skali.

Stručnjaci navode da je svetlost koja se pojavila na nebu iznad Mičigena u utorak uveče i nešto što je zvučalo kao grmljavina, u stvari bio meteor, prenosi AP.

Američko udruženje za praćenje meteora saopštilo je da je primilo na stotine prijava o vatrenoj lopti koja se kretala iznad Mičigena, kao i iznad Detroita, a da su prijave stizale i iz nekoliko drugih saveznih država, i iz Ontarija u Kanadi.

- Nakon što smo pregledali veliki broj snimaka koje su načinili građani Mičigena, sa sigurnošću možemo da potvrdimo da se nije radilo o gromu ili munji već o meteoru - reklo je pomenuto udruženje.

Neki stanovnici Mičigena prijavili su da su se njihove kuće tresle, a udruženje je saopštilo da je meteor ušao duboko u atmosferu pre nego što se raspao.

Geološki institut SAD saopštio je da je u Mičigenu registrovao zemljotres jačine dva stepena. Među državama SAD iz kojih su stizale prijave o meteoru bile su Ilinois, Pensilvanija, Ohajo, Indijana i Misuri.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • branko

    17. januar 2018 | 18:07

    bas dobro prate ove meteore?!?!?! kao onaj u Rusiji sto je pao, onda se javljaju ovi sto prate i daju saopstenje.... ne da nemaju pojma sta sedesava u kosmosu nego ih i ne interesuje......

  • musko

    17. januar 2018 | 16:22

    Kako se sve desava iznad amerike...

  • Olio

    17. januar 2018 | 16:01

    Kim nije dobro proračunao putanju ove kamenčine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA