Pistu preseca glavni put, kad se spusti rampa nastane haos: Ovo je jedan od najopasnijih aerodroma na svetu (FOTO) (VIDEO)

Radi bezbednosti putnika, kako onih koji su u avionu, tako i drumskih, postoje brojne sigurnosne mere

  • 5

Aerodrom Gibraltar ili Nort Front je jedan od specifičnijih, s obzirom na to da njegovu pistu preseca lokalni put. Pista dugačka oko 1.800 metara, nalazi se pored najprometnijeg gradskog puta, Avenije Vinston Čerčil, koja se pri svakom poletanju ili sletanju aviona zatvara tako što se spuštaju rampe kao na prelazima preko pruge.

Pijanog pilota izvlačili iz kabine: Na londonskom aerodromu sprečena tragedija u poslednjem trenutku

U tim slučajevima stvaraju se velike saobraćajne gužve, jer rampa može da bude spuštena i do dva sata.

Aerodrom Gibraltar napravljen je preko ulice jer je falilo ravnog prostora, s obzirom na to da se nalazi na malom poluostrvu koji ima površinu od samo 6,8 kilometra kvadratnih.

Nort Front aerodrom srećom nije prometan, i ima samo oko 30 sletanja i poletanja nedeljno, i svi oni su iz ili ka Velikoj Britaniji.

Radi bezbednosti putnika, kako onih koji su u avionu, tako i drumskih, postoje brojne sigurnosne mere, počev od rampe, preko saobraćajnih znakova upozorenja, kao i natpisa na kome piše da se ne bacaju otpaci na deo puta koji preseca avionsku pistu.

- Sad prelazite preko aktivne piste. Bacanje otpada može dovesti do fatalnog incidenta. Setite se da jednog dana vi možete biti u tom avionu - stoji na upozorenju.

Pogledajte video-snimak:

Kako bi saobraćaj lakše funkcionisao, postoje planovi za izgradnju tunela sa četiri saobraćajne trake koji bi prolazio ispod piste. Oni postoje od 2007. godine, a tunel je trebao da bude gotov 2009. godine, međutim radovi i dalje traju.

Ovo bi naravno najviše koristilo lokalnom stanovništvu koji žuri da stigne u grad koji je udaljen svega 460 metara.

Pogledajte video-snimak kako izgleda skok iz aviona:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • skitnica

    21. januar 2018 | 11:05

    Zar im nije bilo lakse da prokopaju tunel ispod piste!

  • Dr79

    21. januar 2018 | 11:55

    Нека иду пешке. 460м до града.

  • Тодорић

    23. januar 2018 | 06:18

    Како је велика саобраћајна гужва на простору од 4.5 кв километара,са градом на 450 м.мора да је ужас у шпицу...ха,ха,ха!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA