Saudijski princ ima privatne elitne odrede koji uguše svaku pobunu: 5.000 vojnika "Krvavog mača" hapse sve filmskim tehnikama (VIDEO)

Protesti se guše istog časa, a hapšenja neistomišljenika obavljaju se svakodnevno

  • 13

Svet je poslednjih dana prošle godine obišla vest kako saudijski princ Mohamed Bin Salman u zarobljeništvu drži nekoliko desetina vrlo imućnih ljudi koje je optužio za korupciju.

Uhapšeni, među kojima je i 11 prinčeva, navodno su smešteni u Ric Karlton hotelu u Rijadu, a čuva ih naoružana straža.

Kad budete videli kako izgledaju i vežbaju ovi stražari, koji su inače deo armije "Krvavo-čelični mač", biće vam jasno kako su postali strah i trepet u državi.

Bin Salman je, naime, nedavno oformio specijalnu elitnu jedinicu vojnika kojima veruje više nego zvaničnim službama bezbednosti.

Ime je dobila po maču imama Turki bin Abdulaha Al Sauda, osnivača Saudijske Arabije za koga se veruje da je tako nazvao svoje oružje. Mač se pojavljuje i na zastavi Saudijske Arabije.

Princa čuvaju "najbolji od najboljih"

Jedinica broji čak 5.000 vrhunski treniranih vojnika koji su spremni da u svakom trenutku urade ono što im princ naredi.

Foto: Tanjug/AP

Njihovi treninzi uključuju skokove s padobranom, kontrolu pobuna, vežbe sa snajperima, "komandos" plivanje i umeće rukovanjem eksplozivima, prenosi Al Džazira.

Neistomišljenici su na vreme uočili da im se crno piše, te je protesta protiv princa sve manje.

Saudijski princ kupio najskuplju kuću na svetu: Dao je 300 miliona za zamak Luja XIV i 450 miliona za da Vinčijevu sliku (FOTO)

Elitna jedinica bez milosti guši svaki vid pobune, pa su tako hapšenja oportunista gotovo svakodnevna pojava.

- Ne postoji ništa pouzdanije i bolje nego kad imaš svoju privatnu armiju - konstatuje portal Vocativ u najnovijem video materijalu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • @ KiKi

    22. januar 2018 | 21:01

    Nema te sile koja može da zaustavi narod Istorija je pokazala da je narod najjači Džaba mu to Ničija nije gorela do zore

  • Risto

    23. januar 2018 | 04:04

    JSO bih ih razoruzao za 20min svi bi plakali kao deca

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    22. januar 2018 | 22:01

    Manekeni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA