≫ 

Priča o Bruklinskom vampiru ledi krv u žilama: Vaša ćerka je sedela na mom krilu i poljubila me. Odlučio sam da je pojedem!

Fiš se porodici Bad predstavio kao Frenk Hauard, a potom je ubio još jedno dete, čime se broj njegovih žrtava popeo na oko 100

  • 4

Hamilton Hauard "Albert" Fiš, Vampir iz Bruklina, Visterijski vukodlak ili Sivi čovek, kako god ga zvali, priznao je stotinu ubistava kad je uhapšen, a ne zna se koje je od kojeg bilo gore. Fiš je u novembru 1934. poslao pismo ženi s kojom je imao kontakt šest godina unazad u kojoj joj je detaljno opisao kako je ubio njenu ćerku.

HANIBAL LEKTOR UHVAĆEN NA DELU: Kanibal ubio dvoje, grizao lice muškarca i ispuštao stravične krike (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

"Draga gospođo Bad, 3. juna 1928. zvao sam vas na ručak i doneo sir i jagode. Grejs je sedela na mom krilu i poljubila me. Odlučio sam da je pojedem",  napisao je Fiš u pismu Diliji Flenegan Bad jedne hladne novembarske večeri.

Pismo je počelo sa pričom o kineskom mornaru koji voli ljudsko meso, a završilo je užasnim opisom ubistva njene ćerke.

Fiš se porodici Bad predstavio kao Frenk Hauard, a potom je ubio još jedno dete, čime se broj njegovih žrtava popeo na oko 100.

Foto: Wikipedia/Public Domain

Fiš je bio nizak, tih, sa licem koje se utapa u gomilu, ali je činio užase koji bi uplašili i najokorelije kriminalce.

Cela njegova porodica, pa i on, još kao dete, patili su od mentalnog poremećaja. Brat mu je bio u ludnici, ujak je imao maniju, majka halucinacije. Otac je bio 75 godina stariji od njega, zbog čega se Fiš rano našao u sirotištu, gde je počela njegova žeđ za mučenjem.

Tamo su decu redovno tukli i čak ohrabrivali da se tuku među sobom. Dok su se druga deca plašila od bola, Fiš je naučio da uživa u njemu. To se nastavilo i kad ga je majka dovela kući iz sirotišta.

Radnikom na telegrafu ga je 1882. upoznao sa seksualnom praksom urolagnije i koprofagije, odnosno konzumiranja urina i ljudskog izmeta. Takva fascinacija opscenim seksualnim željama dovela ga je do opsesivnog seksualnog samopovređivanja. Tada je počeo da zabada igle u svoje prepone i abdomen i da se šiba sa reketom za stoni tenis u koji je zabio eksere, piše portal Allthatsinteresting.com, a prenosi srbijadanas.com.

Samopovređivanje mu više nije bilo dovoljno, pa je radeći kao moler u Delaveru 1910. upoznao Tomasa Kedena, s kojim je započeo sadističko-mazohistički odnos. Pozvao je Kedena na napuštenu farmu i zaključao ga tamo. Mučio ga je dve nedelje, sakatio mu telo i na kraju odsekao penis. Potom je iznenada otišao, ostavljajući Kedenu 10 dolara za njegovu muku.

Povrh svega, Fiš se oženio i dobio svoje šestoro dece, koje, kako je tvrdio, nikada zlostavljao, ali je zato stalno mučio drugu decu, uglavnom dečake. Svojoj deci je često gotovio jela od sirovog mesa pošto mu je kanibalizam postala nova opsesija.

Njegova opsesija mučenjem i kanibalizmom eskalirala je 1919. i počeo je da planira ubistvo. Tvrdio je da mu se bog obraća i naređuje mu da muči decu. To su najpre bila deca koja nikome neće nedostajati, poput mentalno hendikepiranih siročića ili napuštene crne dece. U oglasima u lokalnim novinama, tražio je porodice sa decom koje su nudile kućne poslove, ili mladiće koji su tragali za poslom.

Tako je pronašao i porodicu Bad i pozvao ih u njihovu kuću na Menhetnu. Tražio je pomoć u kući tvrdeći da ima farmu. Potom je primetio devojčicu koja je stajala iza roditelja.

Ubrzo je uspeo da ubedi Diliju i Alberta da ga puste da povede njihovu ćerku na rođendansku žurku. Prema pismu sa priznanjem koje je poslao Diliju Bad, Fiš se sakrio u spavaćoj sobi go, kako ne bi isprskao odeću krvlju, dok je devojčica brala cveće u dvorištu. Onda ju je pozvao unutra. Kad ga je videla i vrisnula pokušavala je da pobegne, ali je on potom udavio. Potom je podvrgao njeno telo torturi, da bi ga potom isekao na delove i pojeo ih.

Pismom koje je poslao njenim roditeljima, želeo je da unese paniku i pohvali se jezivim ubistvom. Međutim, papir na kojem je napisao pismo bilo je iz stacionara Udruženja privatnih vozača Njujorka, što je policiju odvelo do kompanije, gde je otkrila da je domar kompanije ostavio papir u svom smeštaju.

U tom smeštaju živeo je i Albert Fiš za koga su shvatili da veoma liči na "Frenka Hauarda", otmičara Grejs Bad i odveli su ga u stanicu na ispitivanje.

Bili su iznenađeni njegovim momentalnim i detaljnim priznanjem, kako ubistva mlade Grejs, tako i ubistva desetine druge dece. Dokazana su ubistva samo troje dece. U martu 1935. je osuđen na smrt, ali je prethodno uspeo da napiše zabeleške svojih zločina i predao ih novinarima koji su pratili slučaj. Novinari su pogledali beleške, ali i odbili da ih objave.

- Nikada ih nikome neću pokazati. To su najodvratnije opscenosti o kojima sam ikad čitao – rekao je jedan novinar.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Nn

    5. februar 2018 | 12:10

    Made in usa .

  • Desha

    5. februar 2018 | 10:16

    Osudjen na smrt,a nigde ne piše da je pogubljen.Sudeći po ovom slikama,ostario je u zatvoru.....Hanibal Lektor,original.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA