Najbogatija žena na svetu: Na računu joj leži 46 milijarde dolara, voli da pije i vozi, a pare troši na izuzetno konkretne stvari (FOTO)

Najbogatija žena na svetu je Alis Volton, naslednica osnivača "Walmarta", čije je bogatstvo sa 33,8 naraslo na 46 milijardi dolara

  • 4

Na ovogodišnjoj listi najbogatijih ljudi časopisa Forbs ove se godine našlo i rekordnih 256 žena. Njihovo je ukupno bogatstvo, u poređenju sa prošlom godinom, povećano za 20 posto i premašilo je milijardu dolara.

Većina milijarderki sa ove liste nasledila je svoje bogatstvo, ali više od četvrtine njih izdašni imetak su stvorile same.

Mračne tajne najbogatije žene na svetu: Mlađi ljubavnik ju je umalo koštao bogatstva, procureli snimci batlera otkrili šokantne detalje (FOTO)

Najbogatija žena na svetu je Alis Volton, naslednica osnivača "Walmarta", čije je bogatstvo sa 33,8 naraslo na 46 milijardi dolara. "Walmart" je najveća američka i svetska kompanija za trgovinu i najveći maloprodajni lanac koji se odnedavno uspešno probio i na polje internet trgovine u direktnom okršaju sa Amazonom.

KAKO ALISON TROŠI TOLIKO NOVAC?

Oduvek je bila poznata kao velika ljubiteljka umetnosti, a već je kao dete kupila reprodukciju Pikasove slike za dva dolara.

Skupila je zavidnu kolekciju umetnina, pa se tako u njenom vlasništvu nalaze dela legendarnih američkih umetnika poput Endija Vorhola, Normana Rokvela i Džordžije O'Kif. Alis je otvorila i muzej kako bi "udomila" sve skupljene umetnine, a još se bavi uzgajanjem konja i kupovinom nekretnina.

Foto: Wikimedia/Flickr/Walmart

KONTROVERZE

Međutim, njen život ne prolazi bez kontroverzi. Učestvovala je u nekoliko saobraćajnih nesreća kada je utvrđeno da je vozila u pijanom stanju, ali izvukla se samo sa opomenom.

Takođe se suočila sa ljutim radnicima "Walmarta", koji su, ogorčeni enormnim bogatstvom svojih šefova, protestovali tražili veće plate.

OSTALE ŽENE NA LISTI

Volton je tron preuzela od naslednice kozmetičkog diva "L’Oreal", Lilijen Henriet Šarlot Betankur, koja je umrla u septembru 2017. u 94. godini.

Foto: Guliver/Pascal Le Segretain/Getty Images

Njena jedina ćerka, Fransoaz Betankur Mejers, druga je najbogatija žena čiji je imetak procenjen na 42,2 milijarde dolara.

Treća bogatašica pri vrhu liste je Susan Klaten, čije je bogatstvo procenjeno na 25 milijardi dolara, prvenstveno zahvaljujući nasleđenom udelu u automobilskom gigantu BMW.

Printskrin: Youtube/Bundesministerium für Wirtschaft und Energie

Četvrta najbogatija žena je Žaklin Mars, koja se bavi proizvodnjom hrane. U njenom je vlasništvu čuveni brend slatkiša Mars. Njeno bogatstvo iznosi 23,6 milijardi dolara.

Na petom mestu je Jang Huijan iz Kine koja se bavi nekretninama, sa bogatstvom od 21,9 milijardi dolara.

Među deset najbogatijih žena njih osam je nasledilo svoje bogatstvo. Preostale dve nasledile su znatnu imovinu, ali su je potom same dodatno razvile.

Daljinac

(Telegraf.rs/100posto.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA