≫ 

Sat za našu planetu: Ugasite svetlo na sat vremena, počela je najveća globalna akcija za zaštitu prirode (FOTO)

Ovogodišnja akcija se odvija pod sloganom "Poveži se sa planetom" i ima za cilj da skrene pažnju na smanjenje biodiverziteta, odnosno raznolikosti živog sveta na Zemlji

  • 1

Širom sveta večeras se održava najveća globalna akcija za zaštitu prirode "Sat za našu planetu" kojoj se pridružuje i Srbija.

Izazvao je najveće kompanije u državi i dizelašima rekao STOP: Ovaj čovek je digao Nemačku na noge zbog jedne zabrane

U Sidneju je u mraku Sidnejska opera, u Nju Delhiju ugašena su svetla na višim zgradama, u Kuala Lumpuru u mraku su kule Petronas, prenosi AP.

Foto: Tanjug/AP

U Parizu je Ajfelov toranj bio u mraku, u Londonu Tauer Bridž, Big Ben, Pikadili cirkus i druge znamenosti.

Sat vremena bez svetla ostala je i Brandenburška kapija u Berlinu, Edinburški zamak u Škotskoj, kao i crkva Svetog Vasilija u Moskvi.

Foto: Tanjug/AP

Gradonačelnica Pariza An Idalgo rekla je da je u francuskoj prestonici 300 zgrada bilo u mraku i da je time poslata "univerzalna poruka".

Akcija je započela u Sidneju 2007. godine da bi danas u njoj učestvovalo više od 180 zemalja, a pridružilo joj se desetine miliona ljudi.

Foto: Tanjug/AP

Ovogodišnja akcija se odvija pod sloganom "Poveži se sa planetom" i ima za cilj da skrene pažnju na smanjenje biodiverziteta, odnosno raznolikosti živog sveta na Zemlji.

Foto: Tanjug/AP

Akcijom, kojom se simbolično isključuju svetla na sat vremena, od 20.30 do 21.30, ukazuje se na neophodnost očuvanja planete i apeluje se na međunarodno jedinstvo u borbi protiv klimatskih promena.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Влајко

    25. mart 2018 | 11:33

    Сат времена свет у мраку за Нато злочине.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA