Nova avantura Nina i Rina: Bečejac "jugićem" kreće na putovanje preko 3 kontinenta, krajnja destinacija - sam jug Afrike (FOTO)

Ovog puta Nino i jugić Rino preći će oko 17.500 km i obići će 15-ak zemalja Evrope, Azije i Afrike do krajnje destinacije. Put će trajati oko 50-ak dana

  • 24

Ninoslav Nino Trajković (24) iz Bečeja, koji je prošle godine sa svojim drugom Đorđem Ilčešinom (24), išao jugićem na put do Mongolije i nazad, ove godine kreće na još jednu avanturu. On će jugom Rinom, starim 29 godina, krenuti na put do Kejptauna u Južnoafričkoj republici.

Bečejci "jugićem" starim 28 godina stigli do Mongolije kao od šale, a u povratku su morali da prekinu avanturu (FOTO)

Plan je da na još jednu nezaboravnu avanturu krene 20. aprila, kao i prošle godine. Ovaj datum će svake godine, prema njegovim rečima, obeležavati nekim humanitarnim putovanjem, a cilj ovog puta je sakupljanje pomoći za meštanku i drugaricu, koja je u invalidskim kolicima.

Foto: Telegraf

Nino i Đorđe su članovi tima "Yes,we Khan. Genghis Khan", ali ovogu puta neće ići zajedno na daleki put.

- Đorđe, moj partner u putovanju, a ne životni, koji je prošle godine išao sa mnom do Mongolije i nazad, trenutno radi pa ne može sa mnom da krene - rekao je Nino za Telegraf.rs.

Ovog puta dvojac Nino i Rino preći će oko 17.500 km i obići će 15-ak zemalja Evrope, Azije i Afrike do krajnje destinacije. Put će trajati oko 50-ak dana, a tačna putanja tek treba da se uradi.

- Idem sam na put koji uopšte nije bezbedan. Trudili smo se obojica da sigurnost bude na visokom nivou, da mi se osigura osnovna bezbednost koja će omogućiti da se vratim živ nazad a ne samo do Kejptauna. Nadam se i da će jugić izgurati pošto ja hoću sigurno - ispričao je ovaj mladić.

Foto: Telegraf

On kaže da je plan da se popne na vrh Afrike, Kilimandžaro. Prošle godine su novac skupljali za bečejski Centar za napuštene životinje, a ovog puta pomažu svojoj drugarici.

- Skupljamo za našu drugaricu, koja ima tumor kičme i od 2013. je u kolicima. Imala je nekoliko operacija, jednom mesečno zračenje, ali nažalost i dalje je u kolicima. Ona svakog dana izdvaja po 4 sata za fizičke vežbe, to su veliki napori i te vežbe koštaju. Đorđe i ja smo studenti i obojica imamo nekoliko ispita do kraja, a ona je starija od nas godinu dana i diplomirala je u Novom Sadu. To nas je oduševilo i time nas je dobila. Veliki je borac i ovaj put je zbog nje - istakao je Nino.

Kako je rekao, ima puno skeptičnih ljudi koji ne veruju da će postići zacrtani cilj.

- Kao da preživljavam deža vu. I prošle godine su nam govorili da nema šanse da stignemo do Monglije, a kada smo se vratili svi su govorili kako su znali da će da uspeju. Ista situacija je i ovog puta, ima puno skeptičnih ljudi, pogotovo što ovog puta idem sam. Svi kažu da su dve glave bolje od jedne, ali veliki je izazov i nadam se da sam dorastao tome - iskreno je odgovorio naš sagovornik.

Foto: Telegraf

Nino i Rino 20. aprila kreću iz Srbije preko Makedonije do Grčke, gde će jugo trajektom do Izraela, a Nino avionom.

- U Izraelu će me dočekati drugar Adi kog smo upoznali na putu do Mongolije i nazad. On je jedna divna osoba koja voli da putuje i svake godine ima slične avanture. Ovog puta je odložio svoje putovanje zbog nas kako bi nas dočekao. Zajedno ćemo ići po jugića, pa će me provesti kroz Jerusalim i Nazaret - otkrio je mladi Bečejac.

Nakon obilaska Izraela, dvojac putuje u Egipat, gde, prema njegovim rečima, počinje prava avantura kroz Afriku.

- Dalje idemo kroz Sudan, Keniju, Tanzaniju, Zambiju. U ovim zemljama imamo puno prijatelja koji će nam pomoći ako bude potrebe. U Zambiji postoji old tajmer klub, gde je na primer buba iz '80-ih, oni će nas sačekati i predložili su da budemo njihovi gosti i da nas isprate od granice do granice. Nakon toga stižemo u Kejptaun - ispričao je Ninoslav.

Foto: Telegraf

Na pitanje da se plaši, Nino je odgovorio da strah uvek postoji.

- Bilo je straha i kada smo putovali zajedno. Vođeni prethodnim iskustvom, puno smo radili na ovom putovanju, da sve prođe kako treba. Sam put je pun iznenađenja, a ako bar na nešto možemo da se pripremimo, to puno znači - zaključio je Ninoslav.

Prošle godine Nino i Đorđe imali su oko 30 zvaničnih sponzora, ovog puta očekuju približan broj, ali i neke veće donacije.

Ninu i Rinu želimo srećan put i puno lepih i zanimljivih doživljaja.

(A. Marković)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Vera Barac (iz Australije)

    30. mart 2018 | 09:48

    Srecan put i puno uspeha u zivotu i radu Od ♥️

  • Milka R.

    30. mart 2018 | 11:52

    Srecno Becejci moji !!Srecan put i Gospod Bog vas cuva...!!!

  • Mašina

    30. mart 2018 | 10:03

    Od beograda do barajeva nebi krenuo jugicem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA