Lepa Balkanka izdominirala, toliko da niko ne može da nasluti koliko danas puni godina (FOTO) (VIDEO)

Najpoznatija Amerikanka slovenskih korena, bivša manekenka, a od lani i prva dama Amerike, Melanija Tramp, danas će proslaviti rođendan i napuniti 48 godina

  • 2

Ceo svet danima priča o prvoj dami Melaniji Tramp, koja je potpuno zasenila francuskog predsednika Emanuela Makrona i njegovu surpugu Brižit, tokom prve državne posete koju je predsednik Donald Tramp ugostio u Beloj kući.

Melanija Tramp važi za damu od stila, a njene odevne kombinacije svaki put su oduševile. Tokom posete francuskih zvaničnika, bivša manekenka potrudila se da izabere najbolje moguće kreacije.

Melanija Tramp i Brižit Makron odvojile se od muževa i otišle da razgledaju dela Pola Sezana (FOTO) (VIDEO)

Za doček gostiju iz Francuske Melanija je odabala zavodljivu crnu kombinaciju: kraći plašt kaput ispode kojeg je nosila mini haljinu, a ovaj trendi stajling je upotpunila vrtoglavim štiklama i malom crnom torbom.

Melanija blistala u crnoj kombinaciji Foto: Tanjug/AP

Na prijem u Beloj kući prva dama SAD dočekala je goste potpuno obučena u belo, sa šeširom bele boje. Mnogi su jedva čekali dvoboj dve prve dame, jer i Brižit Makron važi za ženu od stila. Iako su obe bile obučene u belo i sa visokim potpeticama, gospođa Tramp je izdominirala.

O njenoj srebrnoj haljini na državnoj večeri sa Makronovima govorili su svi. Melanija Tramp je blistala u srebrnoj Šanelovoj haljini sa kristalima.

Odabirom dizajna francuske modne kuće Melanija je odala počast svojim gostima, što su svi dočekali sa oduševljenjem.

Iako su obe prve dame bile u belim kombinacijama, Melanija je ovog puta bila u centru pažnje Foto: Tanjug/AP

Iako se na prvi pogled čini da je posao prve dame da uvek bude doterana i sređena, njene nadležnosti su mnogo veće.

Bela kuća je objavila video u kojem je gospođa Tramp prvi put bila u ulozi domaćina. Ona je pripremala prvu zvaničnu večeru u Beloj kući, od kako je njen suprug postao predsednik Amerike.

Prva dama ima veliki broj obaveza u Beloj kući, a jedna od prvih jeste da brine o njenom uređenju i kako da zabavi goste.

Njen zadatak je da pažljivo izabere meni za večeru, odabere koju vrstu cveća treba postaviti u zgradi i brine o svakom detalju unutar Bele kuće.

- Pored toga, njena dužnost je da bude diplomatski nastrojena, vodi računa o tome šta priča i da pazi da nikoga ne iznervira - rekla je voditeljka Keti Kejt sa Bi-Bi-si-ja.

Osim što vodi računa o ceremonijalnim stvarima, Melaniju smo često viđali u posetama školama, razgovorima sa decom, obilasku znamenistosti prilikom posete nekoj stranoj zemlji, bila je na Bliskom istoku sa svojim suprugom. Njena uloga se često svodi na podršku suprugu.

Melanija tokom posete dečijoj bolnici Foto: Tanjug/AP

- Melanija Tramp deluje stidljivo i mislim da je to osobina koja odgovara prvim damama. Ne želi da se njen glas preterano čuje u javnosti - istakla je voditeljka.

Ono u čemu se Melanija posebno ističe je njen talenat za dizajn. Uvek je besprekorno obučena i doterana, a u odabiru dekoarcije i menija čini se da uživa.

- Mislim da uživa u ulozi prve dame. Na snimku u susretu prve zvanične večere vidi se da je veoma predama i posvećena i da radi nešto što je ispunjava - preneo je BBC.

Bela kuća je prethodni video objavila u vreme Božića, u kojem je prikazana božićna dekoracija Bele kuće.

Prošlogodišnja dekoracija Bele kuće za božićne praznike Foto: AP/Tanjug

Državna poseta predsednika, premijera, kralja ili kraljice je jedna od najvažnijih stvari kojoj prva dama prisutvuje.

- To je mnogo više od odabira servisa, stolnjaka ili menija i to je jedan od načina da ponosno predstavi svoju naciju pred svetom - zaključili su na BBC.

VIDEO: Bivša žena američkog predsednika sletela u Beograd

Daljinac

(Telegraf.rs/A.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA