Otkrivena lokacija najvećeg žrtvovanja dece u istoriji: Vađena su srca iz tela 140 mališana

Deca su imala između pet i 14 godina

  • 6

Arheolozi su otkrili lokaciju u blizini mesta Trujilo na kojoj je verovatno žrtvovano najviše dece u ljudskoj istoriji. Pre 550 godina oko 140 mališana ubijeno je u drevnom Peruu.

Tokom jedne ceremonije, kako tvrde arheolozi, žrtvovana su deca i preko 200 mladih lama, na lokaciji koja se nalazi pored centra drevne civilizacije Chimu, javlja BBC.

Na osnovu istraživanja procenjuje se da su deca imala između pet i 14 godina. Dokaz žrtvovanja su tragovi oštrica na kostima uključujući grudnu kost. Rebra su takođe oštećena, što bi moglo da znači da su vađena srca žrtava.

Rešena misterija koja muči ljude 4.000 godina: Otkriveno kako su zapravo građene piramide

Žrtvovane lame su bile mlađe od 18 meseci.

Na istoj lokaciji je takođe 2011. godine otkriveno da je bilo i žrtvovanja ljudi, na osnovu ostataka koji su pronađeni. Tokom iskopavanja hrama starog 3.500 godina, nađeni su ostaci 40 žrtava i 74 lame.

Ostaci žrtava pronađeni su u sloju blata koje se pojavilo verovatno zbog obilnih kiša i poplava koje su česte u ovim predelima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Istina

    29. april 2018 | 21:46

    A sta je sa istorijom srpske dece pobijene u Jasenovcu,sto se nepokazu javnosti snimci kako su ih ubijali,uzmu malo dete pod misku i maljem u glavu i bace u jamu,oko 12 hiljada dece pobijeno ,jedini ligor za decu imala je hrvatska!

  • Десанка

    29. april 2018 | 22:39

    А наша деца у Јасеновцу су на хиљаде убијана још бруталније , живе су их бацали у креч у пећнице , клали и секли . Боже драги помози нам да изађе правда за усташка злодела

  • Omsk

    29. april 2018 | 22:00

    I onda mi neko kaže da su Španci bili zli kolonizatori koji su ubijale nedužne Indijance

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA