Makron sa Trampom zasadio hrast u dvorištu Bele kuće, a onda ga više nije bilo. Sada je rešena misterija gde je (FOTO) (VIDEO)

Tramp i Makron su prošle nedelje u prisustvu supruga i fotoreportera posadili hrast koji je francuski predsednik poklonio kao znak dugih prijateljskih bilateralnih odnosa

  • 3

Jelisejska palata je saopštila da je stablo hrasta koje je francuski predsednik Emanuel Makron poklonio svom američkom kolegi Donaldu Trampu ove nedelje, tokom posete Vašingtonu, uklonjeno iz bašte Bele kuće iz fito-sanitarnih razloga.

Stablo je bilo poklon Makrona prilikom zvanične posete SAD.

>>> Makron je došao kod Trampa u goste sa samo jednim ciljem: Od svih svetskih lidera, jedino on može da utiče na američkog predsednika (FOTO) (VIDEO)

Makron je poklonio stablo hrasta Trampu prilikom posete SAD - Foto: Tanjug/AP

Uvezeni hrast mora da prođe redovnu fitosanitarnu kontrolu prema propisima američke carine, preneo je list "Figaro".

Tramp i Makron su prošle nedelje u prisustvu supruga i fotoreportera posadili hrast koji je francuski predsednik poklonio kao znak dugih prijateljskih bilateralnih odnosa.

"Figaro" je preneo da jedan fotograf britanske agencije Rojters nekoliko dana kasnije primetio da je hrast nestao iz bašte i da je na to mesto zasađena neka žuta biljka.

Prema propisima američke carine, uvezeni hrast mora da prođe redovnu fitosanitarnu kontrolu - Foto: Tanjug/AP

Fotograf je to primetio pošto je posle Makrona Belu kuću posetila nemačka kancelarka Angela Merkel.

U medijima je potom počela da kruži priča o navodnom misterioznom nestanku sadnice, ali su francuski mediji preneli da je nestanak opravdan i veoma jednostavan.

Američka carina ima propis da svaka uvezena biljka mora da prođe karantin od 40 dana i da Makronov hrast nije izuzet iz tog pravila.

Hrast je simbolično uzet iz dvorca Tjeri na severu Francuske, gde je 2.000 američkih marinaca poginulo u obližnjim šumama tokom bitke u Prvom svetskom ratu 1918. godine.

VIDEO - KNJIGA O TRAMPU: Delo Majkla Vulfa koje je izazvalo kontraverze u svetu

(Telegraf.rs/Beta)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • LjM

    30. april 2018 | 02:37

    Bas neki divan svet,tako se drze zakona i propisa kad je drvo u pitanju. Jako bi bilo lepo i naravno dobro i korisno kada bi se drzali i medjunarodnog prava i kada ne bi svoje otrovne bombe sejali po svetu.Odvratni licemeri i fukare najnizeg ranga.Gadi mi se njihovo farisejstvo

  • Тодорић

    30. april 2018 | 07:34

    Прво је очистио Макрона,а сада дезинфикује и стабло храста...Како ли је Меланији?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA