Zovu je devojčica zmija: Koža joj krvari i ljušti se čim izađe na sunce (FOTO) (VIDEO)

Vedika i njena porodica nedavno su čuli da postoji tretman uz pomoć kojeg je od ihtioze izlečena Šalini Jadav, takođe iz Indije. Roditelji su nakon toga odlučili da javno progovore o njenoj bolesti, kako bi prikupili novac za istu terapiju

  • 3

Devojčica Vedika Gupta (13) iz Indije, zbog retkog genetskog poremećaja prisiljena je da živi sasvim povučeno, zato što, usled bolesti, njena koža krvari kad god je izložena sunčevoj svetlosti. Zbog toga su je prozvali "devojčica zmija".

Vedika boluje od ihtioze i zbog toga vreme uglavnom provodi u svojoj sobi, prenosi Dejli Mejl.

>>> Ima 23 godine i zarobljen je u telu deteta: Niko ne zna od čega boluje, a meštani ga gledaju kao Boga (FOTO)

Vedika boluje od ihtioze Foto: Profimedia/Media Drum World

- Sve što mogu da uradim, jeste da gledam kako se moji vršnjaci igraju i uživaju u svom životu. Često se pitam zašto me je Bog tako kaznio. Šta sam zgrešila da ovako patim?

Posetila je nekolicinu lekara, ali nijedan od njih nije uspeo da pronađe lek za njeno stanje i da joj olakša patnju. Jedini spas za sada su joj losioni za telo koji sprečavaju isušivanje njene kože.

Ipak, Vedika i njena porodica nedavno su čuli da postoji tretman uz pomoć kojeg je od ihtioze izlečena Šalini Jadav, takođe iz Indije. Roditelji su nakon toga odlučili da javno progovore o njenoj bolesti, kako bi prikupili novac za istu terapiju.

Kako kaže Vedika, svaki put kada izađe na sunce, dobije opekotine, nakon čega joj se koža ljušti, a ponekad i krvari. Zbog toga vreme najčešće provodi učeći, slikajući ili gledajući televiziju. Sama.

Svaki put kada izađe na sunce, dobije opekotine - Foto: Profimedia/Media Drum World

Vedikina starija sestra Sunidi (20) takođe pati od ovog poremećaja. I ona je postala povučena, pa stalno odbija zabave i druženja jer se boji šta bi ljudi mogli da joj kažu kad je vide.

Njihova majka Maduri (45) ističe da su nakon konvencionalne medicine, koja nije dala efekta u lečenju, pokušali svoje kćerke da leče homeopatijom, ali to je samo pogoršalo njihovo stanje.

Vedikini rodiitelji se nadaju da će prikupiti novac za lek uz pomoć kojeg je Šalini izlečena.

- Šalini je lečena u Španiji. Rečeno nam je da su doktori dali formulu za lek indijskoj farmaceutskoj kompaniji, pa bi trebalo da bude dostupan i u Indiji. Samo želim da moje kćerke ne pate u budućnosti. Kod kuće im ugađam koliko mogu, ali napolju je patnja s kojom se suočavaju, a tu ne mogu da imm pomognem - navodi njihova majka.

- Ako dobijem pomoć kao Šalini, moći ću da vodim dostojanstven život. Ako postoji tretman koji bi moje stanje da poboljšao za 50 odsto, moje samopouzdanje bi naraslo - kaže Vedika.

Vedikin otac rekao je da je tretman jako skup i da porodica nema dovoljno novca da ga sami plati, pa se nada da će im neko izaći u susret i pomoći.

VIDEO: Da li je ovaj piton možda pojeo čoveka?

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA