Satnica kraljevskog venčanja: Isplaniran je svaki detalj, zna se i šta će biti najskuplje na venčanju princa Harija i Megan Markl (FOTO)

Kraljevsko venčanje zakazano je za 19. maj, a troškove svadbe snosiće Kensingtonska palata

  • 0

Princ Hari i Megan Markl već mesecima okupiraju pažnju javnosti, a kako se približava dan venčanja, skoro svakodnevno se pojavljuju informacije o tome koliko će šta da košta.

Svesni smo da da će biti poprilično skupa, a neki stručnjaci tvrde da će biti čak i do hiljadu puta skuplja od prosečne britanske svadbe.

>>> Za kraljevsku venčanicu izdvojeno 113.000 evra! Megan Markl zasijaće u ručno rađenoj haljini, evo svih detalja (FOTO)

Princ Hari i Megan Markl venčaće se 19. maja - Foto: Tanjug / AP

Kraljevsko venčanje zakazano je za 19. maj, a troškove svadbe snosiće Kensingtonska palata. Očekuje se da će svota dostići skoro 37 miliona evra, a najviše će, kako prenosi Biznis Insajder, koštati obezbeđenje.

Cifra svakako jeste visoka, ali i ne čudi toliko, jer je za venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton potrošeno 27,5 miliona evra. Procenjuje se da će sada samo na obezbeđenje biti potrošeno nešto više od 34 miliona evra.

Ako se pitate zbog čega toliko, osiguranje kraljevske svadbe uključuje snajperiste, policajce u civilu, dronove, vojnu tehnologiju koja će biti tu u svrhu zaštite para i cele kraljevske porodice.

Za venčanje princa Vilijama i Kejt Midlton potrošeno je 27,5 miliona evra - Foto: Tanjug/AP

Ostatak predviđene sume, biće potrošen na hranu, zabavni deo programa, garderobu i medeni mesec para.

VODIČ KROZ KRALJEVSKO VENČANJE

Već oko devet sati ujutru, po lokalnom vremenu, očekuje se dolazak običnih građana koji su pozvani na venčanje.

Pola sata kasnije, počeće da dolaze i ostali gosti, koji će, kako budu pristizali, zauzimati svoja mesta u kapeli Svetog Džordža.

Oko 11.20, počeće da pristižu i članovi kraljevske porodice, neki peške, a neki automobilom.

U 11.45 trebalo bi da se u kapeli pojave prinčevi Hari i Vilijam, najverovatnije peške.

Deset minuta nakon toga, trebalo bi da stigne i kraljica Elizabeta, oko četiri minuta pre mlade,

Kraljica Elizabeta će se poslednja od kraljevskje porodice pojaviti u kapeli - Foto: Tanjug/AP/David Bailey

U minut do 12, Megan Markl će automobilom krenuti ka kapeli, a sa njom će biti njena majka Doria Ragland i deca deveruše. Ceremonija počinje u podne.

Sat vremena nakon toga, kada se obavi venčanje, mladenci će se kočijom provesti do Vindzorske palate. Vožnja kočijom trajaće oko 25 minuta.

OTAC MEGAN MARKL NEĆE PRISUSTVOVATI VENČANJU

Posle nekoliko nedelja spekulisanja da li će Tomas Markl prisustvovati venčanju svoje kćerke i princa Harija, Kensigtonska palata je danas objavila sapštenje Megan Markl u kome se navodi da njen otac zbog zdravstvenih problema neće biti prisutan.

VIDEO: Britanci kampuju na ulicama: kraljevsko venčanje se željno iščekuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA