Zašto princ Čarls vodi Megan do oltara, a ne njena majka? (FOTO)

Nakon čajanke sa princom Čarlsom, doneta je odluka

  • 10

Došao je i taj dan, princ Hari i Megan Markl venčaće se danas u kapeli dvorca u Vindzoru. Mediji su danima spekulisali ko će odvesti mladu do oltara. Nakon što je njen otac rekao da neće prisustvovati venčanju zbog zdravstvenog stanja, govorilo se da će ga zameniti njegova bivša supruga, Meganina majka Doria. Na kraju je ipak odluka spala na princa Čarlsa, a mediji u Britaniji prenose kako Doria nije htela da "uskoči umesto problematičnog bivšeg supruga".

Od kada je Meganin otac Tomas Markl objavio da neće prisustvovati kraljevskom venčanju, došlo je do uzbune u Bakingemskoj palati oko toga ko će ispratiti mladu do oltara.

Satnica kraljevskog venčanja: Isplaniran je svaki detalj, zna se i šta će biti najskuplje na venčanju princa Harija i Megan Markl (FOTO)

Megan sa svojom majkom Doriom Foto: Tanjug/AP

Odluka nije doneta sve dok u Englesku nije stigla još jedna ključna osoba, Meganina majka Doria Raglanda kladionice su je već videle kao osobu koja će najverovatnije preuzeti ulogu bivšeg supruga,  piše Dejli mejl.

Međutim, Doria je već bila dovoljno nervozna samim tim što je majka neveste i nije želela dodatni pritisak.

Nakon što su princ Čarls i njegova supruga Kamila priredili čajanku u sredu popodne za princa Harija, Megan Markl i njenu majku Doriu, očigledno je da je bilo razgovora i o tome ko će odvesti mladu do oltara.

Doria Ragland nije želela da zameni bivšeg supruga na venčanju Foto: Tanjug/AP

Princ Čarls želeo je da dobije blagoslov od Meganine majke da zameni njenog oca na venčanju.

Dejli mejl takođe prenosi da je otac princa Harija želeo da bude siguran da gospođa Ragland "nije želela da stane za svog bivšeg muža".

Za Megan je to bio dirljiv gest, a najveći problem je rešen nekoliko dana pre venčanja.

Sve je spremno za venčanje Foto: Tanjug/AP

Za princa od Velsa, emocije će danas biti na vrhuncu. On je sanjao da kao otac preda ćerku na venčanju, ali mu se taj san nikada nije ostvario.

Prijatelji princa Čarlsa rekli su da je on bio veoma dirnut kada su ga pitali da otprati Megan do oltara.  

- On to smatra velikom čašću i veoma je ponosan - ispričali su izvori bliski princu. Oni su dodali kako "princ od Velsa smatra da su mu Megan i Hari poverili nešto posebno".

Meganina majka dala blagoslov princu Čarlsu da otprati mladu do oltara Foto: Tanjug/AP

Međutim, današnje kraljevsko venčanje imaće i modernu notu.

Naime, Megan će ka oltaru krenuti sama, u pratnji deveruša, a onda će joj se princ Čarls pridružiti.

Kada su britanski mediji objavili vest o gospođi Ragland, skrenuli su pažnju na njenu minđušu na nosu, što očigledno nije primereno članovima kraljevske pordice.

Britanski mediji skrenuli su pažnju na minđušu na nosu Meganine majke Foto: Tanjug/AP

Mesecima se pričalo o poreklu Megan Markl i o tome da je ona mešovite rase. Njen otac Tomas Markl je holandsko-irskog porekla, a majka Doria Ragland je Afroamerikanka. Njeni preci s majčine strane bili su robovi s plantaže pamuka u Džordžiji. Majčino prezime zapravo je prezime robovlasnika. S očeve strane njeno genetsko stablo ide sve do škotskog kralja Roberta I, koji je vladao od 1306. do 1329.

Venčanjem sa princom Harijem Megan Markl će ući u istoriju kao prva žena mešovite rase koja se udala za člana kraljevske porodice.

Kraljevsko venčanje iz minuta u minut možete da pratite na našem blogu.

Video: Britanci kampuju na ulicama: kraljevsko venčanje se željno iščekuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sasa

    19. maj 2018 | 11:13

    Joj dinastije ,spandjali se sa crncima ,a lady Diana ,nije im bila po volji,naravno kad je princ Carls ,mamin sin i stitio mamu ,a zenu odgurnuo..kazna uvjek stigne ,u neprepoznatljivom obliku.

  • Putin R.S

    19. maj 2018 | 12:36

    Zato sto su fasisti i rasisti. I zbog toga sto nije belkinja.

  • Blok 45

    19. maj 2018 | 12:16

    Axaxaxaxaxa, sledeći kralj Britanije, crnac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA