≫ 

Čistači kanalizacije sopstvenim rukama čiste izmet i zadržavaju dah dok ulaze u šaht: Mnogi od njih nikada ne izađu na površinu (FOTO)

A vi mislite kako je vaš posao loš

  • 1

Desetine čistača kanalizacije utopi se svake godine u Bangladešu ili umre od otrovnih isparenja koja dolaze iz kanalizacije. Oni ulaze u zapušene odvode kako bi ih očistili, a za čišćenje koriste štapove ili samo sopstvene ruke.

Za ovaj užasno prljavi i smrdljivi posao, za koji nemaju potrebni alat, plaćeni su najviše 8.5 evra na dan, piše Dejli mejl.

Njihov posao je da "plivaju" kroz zagađene kanalizacijske kanale prenaseljenog glavnog grada Dake bez ikakvih sredstava zaštite, čak i naočara.

Prodajom sopstvenog izmeta možete da zaradite više od 10.000 evra: Mora da bude "sveža" i ne smete da jedete ovu hranu (VIDEO)

Grad, u kojem živi 14 miliona stanovnika, ima problema sa neadekvatnim sistemom za odvodnjavanje, koji znatno pogoršava kiša i dovodi do čestih poplava.

Rade najprljaviji i najopasniji posao bez osnovnih sredstava Foto: Profimedia

Korporacija grada Daka plaća muškarcima da obave njihov prljav posao od 5 do 8.5 evra dnevno, koji to obično rade bez majice.

Dejli mejl prenosi da radnici moraju da zadrže dah dok prolaze kroz ljudski izmet i fekalije, a moraju da se bore i sa otrovnim isparenjima koja dolaze iz kanalizacije.

Zbog toga mnogi čistači kanalizacije umiru svake godine od utapanja, a veliki broj njih ima razne zdravstvene probleme zbog dodira sa fekalijama.

VIDEO: Vršio je veliku nuždu nasred ulice i popio batine zbog toga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Srboljub

    25. maj 2018 | 23:31

    Ovi su baš u govnima ali preko glave. Mi smo samo do guše? Ali bolji smo plivači.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA