≫ 

Velika usijana lopta jurila je ka Zemlji, a jedan čovek je uspeo da snimi pad asteroida i njegovu eksploziju (FOTO) (VIDEO)

Naučnici NASA-e koji se bave praćenjem asteroida, vrlo brzo su ustanovili da je kamen bio dug oko dva metra i da je bio isuvše mali da bi izazvao neku opasnost

  • 0

Neverovatan trenutak udara asteroida veličine automobila, koji je pao negde u divljini u Južnoj Africi u subotu 2. juna, zabeležila je nadzorna kamera sa jedne farme u blizini.

Veliku usijanu loptu koja je jurila ka Zemlji i pritom obasjavala celu okolinu, kao i sam trenutak eksplozije, snimila je nadzorna kamera.

>>> Rusi bi u budućnosti mogli spasiti svet od apokalipse: Naučnici u Moskvi uspeli samo laserom da unište veliki asteroid

Momenat kada je asteroid ušao u atmosferu - Printskrin: Youtube

Asteroid je eksplodirao nekih 50 kilometara pre nego što je udaro u tlo, prenosi Dejli Mejl.

Naučnici NASA-e koji se bave praćenjem asteroida, vrlo brzo su ustanovili da je kamen bio dug oko dva metra i da je bio isuviše mali da bi izazvao neku opasnost. Izgoreo je na nebu iznad Bocvane, osam sati nakon što je prvobitno primećen.

Farmer Barend Svanepul objavio je neverovatan snimak koji je zabeležila nadzorna kamera na njegovom imanju u Otosdalu blizu granice sa Bocvanom u 18:40.

U trenutku kada je asteroid udario u tlo, svetlost je obasjala skoro čitav region - Printskrin: Youtube

Zvaničnici NASA-e saopštli su da je to bio znatno manji objekat u odnosu na one koje moraju da otkriju i za koje moraju izdaju upozorenje.

Svanepul se u vreme kada je asteroid leteo ka Zemlji, nalazio u automobilu jer se vraćao od prijatelja. Kako je rekao, prednost koju je imao u tom trenutku je ta što je ovu nesvakidašnju pojavu video uživo i to u boji, koju snimak nažalost ne može da reprodukuje.

- Bila je to vatrena lopta koja je letela ka Zemlji, ostavljajući crveni rep za sobom. Mislio sam da će izgoreti celo područje - rekao je Svanepul.

Kasnije je proverio snimke sa nadzornih kamera i imao je šta da vidi. Zabeležile se upravo pojavu kojoj je on neposredno pre toga prisustvovao.

Pogledajte video:

VIDEO: Misteriozne užarene lopte na nebu kod Pionira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA