Odsekao je glavu zvečarki, a ona ga nakon toga ujela: Jedva je preživeo (FOTO)

Refleks za ujed kod zmije traje i nekoliko sati nakon što ona ugine

  • 2

Teksašanina koji je odsekao glavu zvečarki, zmija je ujela nakon toga i bilo je potrebno 26 doza antiotrova da bi preživeo.

Kako je Dženifer Satklif rekla lokalnoj stanici KIII-TV, njen suprug je radio u bašti i ugledao zvečarku dugačku 1,25 metara, kojoj je potom odsekao glavu.

Kada je pokupio ostatke zmije, njega je u stvari ujela glava zmije, jer refleks za ujed kod zmije traje i nekoliko sati nakon što ona ugine.

Horor: Zmija ujela samo majku, a preminula i njena ćerka koju je dojila

Refleks za ujed kod zmije traje i nekoliko sati nakon što ona ugine Zvečarka. Foto: Wikipedia Commons/Tigerhawkvok

Gospođa Satklif je rekla da je njen suprug odmah dobio napad, zbog čega je prebačen u bolnicu gde je primio 26 doza protivotrova, preneo je BBC.

Više od nedelju dana bilo je potrebno da bi Teksašanin opet bio u stabilnom stanju, mada sa nešto slabijom funkcijom bubrega.

Lekarka Lesli Bojer sa Univerziteta u Arizoni upozorila je građane da ne ubijaju zmije, posebno ne tako što će im odsecati glave.

- To je okrutno prema životinji i ostavlja manji deo koji je otrovan, a koji može da ujede - rekla je Bojer za sajt Gizmodo.

Video: Džinovski piton se krio ispod haube

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Sima

    7. jun 2018 | 12:41

    Vojni rok u JNA služio sam 1975 gdine u Makedoniji. Imao sam druga iz Čačka koji je lovio zmije otrovnice. Taj talenat je nasledio od dede koji je lovio zmije otrovnice za Imunološki zavod Srbije. On nam je pričao da nakon ubistva zmije u dranja kože, onaj ko bi se ubo na taj skelet u naredna 24 sata bi doživeo TROVANJE! Zato treba biti veoma oprezan i sa uginulim zmijama!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA