Uoči sastanka Trampa i Kima, Singapur je pun novinara: Uživancija na sve strane, probaju se lokalni specijaliteti od kojih ide voda na usta

Policija je pojačala provere i nadzor u specijalnim oblastima oko hotela Kapela Singapur, gde će se održati samit, kao i u blizini hotela Sent Redžis Singapur i Šangri-La, u kojima će odsedati Kim i Tramp

  • 0

Ogroman broj predstavnika medija, koji prati istorijski samit lidera SAD i Severne Koreje u malenoj ostrvskoj gradu-državi Singapur, imaće, ako ništa drugo, priliku da uživa u lokalnim specijalitetima, piše AP.

Kako navodi, Singapur je renovirao centar, koji se prostire na 2.100 kvadratnih medija, a koji je izgrađen za potrebe godišnje trke Formule jedan, kako bi mogao da ugosti oko 3.000 novinara, koliko se očekuje da će pratiti sutrašnji samit.

Na raspolaganju su im i raznovrsna pića Foto: Tanjug/AP

U čas samita Trampa i Kima, barovi u Singapuru će služiti posebne koktele

Međutim, imajući u vidu da je objekat udaljen od mesta održavanja samita, novinari verovatno će napustiti medijski centar i pokušati da se približe mestu gde se odigrava akcija.

Policija je pojačala provere i nadzor u specijalnim oblastima oko hotela Kapela Singapur, gde će se održati samit, kao i u blizini hotela Sent Redžis Singapur i Šangri-La, u kojima će odsedati Kim i Tramp.

Hrane ima u izobilju Foto: Tanjug/AP

A, tu je i hrana. Ostrvska grad-država, koju nazivaju i prestonicom hrane u Aziji, pripremila je za novinare više od 20 lokalnih i međunarodnih obroka.

Među njima su najbolja jela Singapura, kao što su tost sa džemom od kokosa i jaja, pileći pirinač, kao i nudle u začinjenoj čorbi, koja se pravi od osušenih škampi.

Novinar iz Tajvana, koji prvi put boravi u Singapuru, probao je pileći pirinač, za koji kaže da je veoma ukusan.

Piće koje je dobilo naziv po američkom predsedniku Foto: Tanjug/AP

Grupa lokalnih restorana nudi i sladoled sa kimćijem, tradicionalnim korejskim jelom koje se priprema od fermentisanog sezonskog povrća i drugih sastojaka.

- Hrana je neverovatna. Ko plaća za sve ovo? Ne bi Kim Džong un, ne bi Tramp, jer oni ne žele da troše novac. Ali to je vlada Singapura, tako da hvala vam - rekao je belgijski novinar, koji je u medijski centar stigao posle 30-očasovnog putovanja.

Novinari uživaju u lokalnim specijalitetima Foto: Tanjug/AP

VIDEO: Istorijski sastanak lidera Severne i Južne Koreje

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA