Ovako Rusi protestuju protiv visokih cena goriva: Prodaju automobile, pa kupe konje i njima idu na posao (VIDEO)

Mnogi Rusi izašli su na ulice kako bi iskazali svoj bes i tvrde da Rusija radije izvozi svoje energente, nego što se brine za svoje tržište

  • 5

Svi smo nedavno bili svedoci protesta, na kojima su građani Srbije, ali i Hrvatske i BiH, nezadovoljni cenom goriva, tokom nekoliko dana zaustavljali automobile gde god bi se našli. Da su cene ovog energenta visoke i van granica Balkana, pokazuju i protesti u Rusiji, ali ipak malo drugačiji nego što smo to imali prilike da vidimo na našim prostorima.

Lokalni političar sa Kamčatke, Mihail Pučkovski je, u znak protesta protiv visokih cena benzina, prodao svoj automobil i kupio konja, koga koristi kao prevozno sredstvo do posla.

>>> Idu pešice linijom Solunskog fronta, a stvari im nose konj i magarac: Dva Francuza i Makedonac pošli na marš uspomena, put dug 240 km (FOTO) (VIDEO)

Policija ga je navodno ukorila zbog toga, jer jednom zvaničniku ne priliči takvo ponašanje.

- Čim sam došao na sednicu, odmah sam dobio poziv da se pojavim na suđenju za administrativni prekršaj - rekao je Pučkovski, prenosi TASS.

Ipak, Pučkovski nastavlja da protestuje protiv povećanja cena goriva, kako kaže, u zemlji koja izvozi naftu i prirodni gas i nije usamljen slučaj koji svoj protest iskazuje jahanjem konja po gradu.

- Uz povećanje PDV-a, to će biti astronomske cene, a Kamčatka će biti na ivici opstanka, posebno penzioneri.

Mnogi Rusi izašli su na ulice kako bi iskazali svoj bes i tvrde da Rusija radije izvozi svoje energente, nego što se brine za svoje tržište.

Putinovi ministri izjavili su da je vlada uvela korake da zaustavi porast cena i obećala dalje mere stabilizacije.

VIDEO: SAMO U RUSIJI Bahati i bezobrazni svatovi zaustavili saobraćaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA