≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hiljadama žena uništen je život nakon operacije vagine koja je trebalo da im pomogne: Ne mogu da hodaju i rade

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pojavili su se izveštaji da je ova operacija ostavila hiljade žena u hroničnim bolovima, ne mogu da hodaju i da imaju seks

  • 1

Operacija vaginalne mreže suspendovana je u Britaniji nakon što su se pojavili dokazi da ona bukvalno uništava život žena.

Vaginalna mreža je sintetička traka napravljena od plastike koja se koristi za lečenje urinarne inkontinencije kod hiljada žena. Urinarna inkontinencija ili nevoljno oticanja mokraće je nemogućnost kontrolisanja mokrenja, tj. zadržavanja mokraće, koja se manifestuje u rasponu od povremenog "bežanja" mokraće do potpune nemogućnosti zadržavanja mokraće.

Međutim, postoje tvrdnje da ova vaginalna mreža nije bezbedna i da bukvalno uništava život žena. O tome su pričale žene koje su se podvrgle ovoj operaciji.

O ovoj bavarskoj svadbi priča ceo svet: Mlada se napila, pa opustila ruku - pretukla mladoženju, kumove, babu

Džuli Gilsenan radi kao bolničarka 12 godina. U februaru se podvrgla ovoj operaciji koja je trajala 20 minuta, a do tada je bila aktivna majka petogodišnjeg deteta.

Ova operacija podrazumeva umetanje mrežaste trake kroz vaginu žene kako bi držala bešiku kao povez. Napravljena je od plastike i dok je u telu može da ošteti ljudske organe.

Džuli danas danas jedva može da hoda, ima hronične bolove i više ne može da radi. Prema njenim rečima, ne može ni da ima seks.

- Najveći bol osećam oko karlice, a onda se spušta preko mojih nogu i stalno ga osećam. Toliko je oštar da osećam kao da me neko bode u prepone - rekla je ona.


Zdravstveni regulator rekao je da je mreža bezbedna i efikasna opcija i da ne postoji dovoljno dokaza da se ona zabrani, prenosi Skaj njuz.

Džuli se nada da će joj vaginalnu mrežu ukloniti u decembru, ali u pitanju je opasna operacija i ne garantuju joj da će biti uspešna.

- Igraju se ruskog ruleta sa životima žena tako što im stavljaju taj plastični predmet u telo. Možda budete u redu, a možda i ne budete, a meni je ona uništila život. Ova operacija mora da bude zaustavljena - rekla je Džuli.

Ova operacija suspendovana je u Engleskoj nakon što je vlada prihvatila preporuku o proveri bezbednosti sredstava dok se ne ispuni niz uslova.

VIDEO: Njena dizajnirana vagina košta 14.400 evra

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Magdalena. Schmidt.

    19. jul 2018 | 15:08

    Mjesto da ste zadovoljne sto ste zdrave ispravne a vi se nakazite. Svaka koja se zdrava pojavi pod noz. Znaci nisam zadovoljna sa Bozijim darom nego sama sebi bol nanosim i prekrajam se. Tim zenama netreba srecu i zdravlje zelizi. Ako imate viska novaca a nisu vam potrebne operacije. Izlijecite var jedno dijete. Koje je potrbno. Lijecenju. Kakve. Pravljenje novi vagina sisa guzova usta usiju. To je prokleto sve. A i ja sam protiv tih operacija. Silikona. Neznam. Kako te zene zele oko vagine da im se pipka. To su otkacene zene. Neka boluju i neka budu nesposobne sve. To je nesto naj. Najzadnje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA