Često ste se pitali zašto sedišta u autobusu izgledaju ovako, a razlog je odvratan (VIDEO)

Ovako i ne razmišljamo šta se sve nalazi ispod sedišta

  • 4

Da li ste se nekada zapitali zašto su sedišta u autobusu imaju retro dezen sa više različitih boja? Stvari razlog za ovu situaciju jeste taj da su sedišta tako dizajnirana kako se ne bi videlo da su prljava.

Naime, ovaj dizajn se koristi kako bi se uključili složeni algoritmi čitanja u našem umu, i kako naše oči ne bi bile fokusirane na mrlje i prljavštinu koja se nalazi na sedištu.

Neverovatna fotka iz beogradskog autobusa: Ovaj dečko je sigurno jedan od onih koji viču "može malo napred". Na kraju je pobedio! (FOTO)

Na prvi pogled sve deluje relativno čisto, ali zapravo nije tako. Postoji više vrsta prljavštine, i sve bi se zapravo videlo kada bi sedišta imala jednostavan dizajn.

Ovako i ne razmišljamo šta se sve nalazi ispod sedišta. BBC naglašava da je ovo glavni razlog, ali i ističe da ima i nekoliko drugih.

Na prvom mestu, treba razmotriti tkaninu.

Londonski javni saobraćaj je usvojio pravilo da se koristi materijal koji se koristi za izradu tepiha. On je izdržljiviji od drugih tkanina.

Takođe, tu je i situacija sa trendovima koji se brzo menjaju, pa je potrebno odabrati dezen koji će trajati.

Pogledajte video:

VIDEO: Utakmica se prati i u autobusu

(Telegraf.rs/Foto: semiservis.cz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Snežana

    6. avgust 2018 | 12:27

    I onda dođu one devojke u šortsevima i kratkim suknjicama i sednu na takva sedišta 😅 Svaki put kad to vidim u gradskom prevozu povraća mi se. Ne znam kako im se ne gadi, stvarno.

  • Mlj1228

    6. avgust 2018 | 12:49

    Kad bi se ovako cistila (prala) sedista u autobusima na medjunarodnim linijama , bilo bi pravo zadovoljstvo putovati , na zalost , nije slucaj. Putujem cesto Evropom , i moram sa gadjenjem reci , da ne samo sto pojedina sedista smrde , vec jos u momentu dok ulazim u pojedinim autobisima , koji su navodno oprani , mozda spolja ,oseca se prljavstina necistih putnika. Nije to samo u autobusima , taj problem je u svim prevoznim sredstvima , pa i u avionima. Ja se licno gadim i samog sebe kad se znojim ,pa stim , uvek nosim jastuce koje sam licno napravio za takve uslove . Zamislite samo koje se sve bolesti mogu preneti znojenjem , kada ostanete na takvim sedistima po dvadesetak sati .

  • Ćorloilo Ćorlo Pk

    6. avgust 2018 | 12:36

    Ovako imamo "šarenoliku" prljavštinu, a ne monotonu! ;-) ;-) 😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA