Na zgarištu od požara otkriven tajni znak iz 2. svetskog rata: Ova četiri slova se vide samo iz aviona, a njihovo značenje je mnogima misterija (FOTO) (VIDEO)

Iako je Irska tokom Drugog svetskog rata bila neutralna, dešavalo se da neprijateljske bombe završe i na njenoj teritoriji

  • 1

Visoke temperature ovog leta donele su brojne probleme i požare mnogim zemljama na severnoj polulopti, a među njima se našla i Irska.

Baš kao i u Grčkoj, Španiji, Portugalu i Velikoj Britaniji, ovu ostrvsku zemlju pogodilo je nekoliko požara.

>>> Amerika se bori sa najvećim požarom u istoriji Kalifornije: Čak 18 vatrenih stihija preti da uništi sve sa lica zemlje (FOTO) (VIDEO)

Iako nisu bili razorni, poput onog u Grčkoj koji je odneo 91 život, požari koji su pogodili Irsku, takođe su ostavili pustoš za sobom, ali i doneli jedno otkriće.

Na zapadnoj obali, svetlost dana ponovo je ugledao natpis "Eire", što je zapravo irsko ime za Irsku, koji je nastao za vreme Drugog svetskog rata.

Iako je Irska tokom Drugog svetskog rata bila neutralna, dešavalo se da neprijateljske bombe završe i na njenoj teritoriji.

Znak "Eire" napravljen od kamenja, služio je kao prijateljski podsetnik da to zemljište pripada državi koja ne učestvuje i ratu.

Nakon rata znak je prepušten zaboravu i malo ko je znao da postoji, a onda su ga, nakon požara koji je zahvatio tu oblast, primetili pripadnici policije koji su helikopterom nadletali oblast.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA