Novi trend među Kinezima: Borbe se odvijaju u malim arenama u kojima trešti rokenrol, a dva robota udaraju i kidaju do kraja (FOTO)

Roboti se takmiče, poput boksera, u različitim kategorijama, od 13,6 do 110 kilograma

  • 0
Svetksa konferencija robotike, Peking Foto: Tanjug/AP

U Kini su sve popularnije borbe robota kojima vlasnici upravljaju na daljinski.

Borbe se odvijaju u malim arenama uz glasnu rok muziku, dok se dva gvozdena boksera udaraju i kidaju jedan drugog, a varnice i delovi lete unaokolo.

Oni su genijalci i ponos cele Srbije! Naši đaci i zvanično najbolji robotičari na svetu

Ove borbe održavane su i na marginama Svetske robotske konferencije 2018. godine, kada je učestvovalo 57 ekipa iz svih delova Kine. Borbe robota traju tri minuta, a vlasnici na daljinski kontrolišu posebno izrađene mašine.

Takmičenje ima 20 do 40 ekipa, uglavnom ljubitelja robota i studenata; Foto: Tanjug/AP

Sve funkcioniše poput bokserskog takmičenja. Svaki pogodak računa se kao bod i, ako ne bude nokauta, sudije broje poene i procenjuju borbenost robota. Borbe robota kao što su "Battlebots" u SAD i "Robot Wars" su još od početka veka popularne u Velikoj Britaniji.

Uobičajeno je da takmičenje ima 20 do 40 ekipa, uglavnom ljubitelja robota i studenata. Roboti se takmiče, poput boksera, u različitim kategorijama, od 13,6 do 110 kilograma.

Za izradu robota od 13,6 kilograma treba mesec dana, a za veće nekada i tri meseca, navode konstruktori, a prenosi Kineski međunarodni radio.

(Telegraf.rs/N1)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA