Ken je donirao spermu, a 30 godina kasnije saznao je da je otac 11 dece

Pre četiri godine, na pauzi tokom posla, Ken je primio poziv od klinike u kojoj je donirao spermu

  • 4

Ken Alen voli svoju porodicu, ali odluka koju je doneo pre 30-ak godina da pomogne parovima koji ne mogu dobiti bebu, sad mu je promenila život zauvek. Penzionisani direktor škole iz Australije oženio je svoju suprugu Sue 1982. godine. Ubrzo su dobili decu, a onda je Ken Su postavio pitanje. Pitao je može li postati donor sperme.

- Stvarno sam prepoznao potrebu za donatorima sperme i rekao sam Su: Gledaj, imamo tu divnu decu, i znaš, toliko je puno parova zbog kojih moje srce krvari - prisetio se.

Su ga nije sprečavala.

- Radila sam u bolnici pa sam imala dosta interakcije s takvim porodicama i... nije bilo oklevanja u to vreme - rekla je.

Ken je tokom dva meseca posećivao kliniku u Melbournu i anonimno donirao spermu nadajući se da će pomoći mnogim parovima. Nije bio u mogućnosti kontaktirati decu koja su nastala od njegove sperme, niti je to očekivao.

Ali, ostavio je tajnu poruku na svom dve stranice dugom obrascu za donaciju, u kojoj je opisana i njegova boja očiju, kose i visina.

- Čovek ne može otkriti okeane ako nema hrabrosti izgubiti iz vida obalu - napisao je.

Ken je saznao da ima 11-oro dece, Printskrin: Sunday night

- Znao sam da postoji mogućnost da će jednog dana u budućnosti neki moj potomak doći do ovoga, i stvarno sam ih hteo ohrabriti da love svoje snove, ali i da možda pokušaju pronaći mene - rekao je.

Pre četiri godine, na pauzi tokom posla, Ken je primio poziv od klinike u kojoj je donirao spermu. Otkrio je kako je otac 11-oro dece diljem Australije. Ken se prisetio tog poziva.

- Pa, imate 11-oro dece, dve devojke i devet dečaka. Kako se zbog toga osećate - pitala ga je žena iz klinike.

- Pa, hm, ne pijem inače alkohol, ali... sad bih mogao - odgovorio je Ken.

Ken, koji danas ima 59 godina, zasad je upoznao četvoro dece začete njegovom doniranom spermom. Prva koju je upoznao bila je Kloe Alvorti (25), koja je biološkog oca tražila čak sedam godina.

- Teško je to opisati. Bio je to neodoljiv osećaj saosećanja, ljubavi... i samo topline - opisao je susret s njom Ken, nakon što je dobila poziv iz klinike koja je imala Kenov kontakt.

Kenova deca, Printskrin: Sunday night

Kloe je zatim počela tražiti svoju drugu braću. Prvo je pronašla Roberta Gamatija, čiji roditelji su takođe koristili Kenovu spermu. To je značilo da je Robert Kloin polubrat. Ken je upoznao i njega, a grlili su se više od minute.

Melisa Milar zatim je, nakon što joj je njen "otac" Vejn umro od srčanog udara, takođe saznala kako joj je biološki otac Ken. Nikad joj niko nije rekao da je začeta spermom donatora, sve dok joj se Ken nije javio.

- U tom trenu samo sam plakala. Nisam znala kako da se osećam... - prisetila se Melisa trenutka kad je saznala da joj Vejn nije bio biološki otac.

Nejtan Kof (25) četvrto je Kenovo dete s kojim je uspostavio kontakt, ali želi upoznati i ostalih sedmoro sinova. Za "Sunday Night" Ken je rekao kako im želi ispričati o svom trenutnom zdravstvenom stanju, koje uključuje dijagnostikovane simptome Parkinsonove bolesti u poslednje četiri godine.

- Postoji niz drugih medicinskih problema koji imaju snažnu naslednu osnovu i počinju se pojavljivati ​​kod neke naše dece pa... moraju biti svesni tih medicinskih problema kako bi se mogli dobro brinuti sami za sebe i tražiti odgovarajući tretman - zaključio je.

(Telegraf.rs/Indeks)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Mnmnmn

    4. septembar 2018 | 07:45

    Sve je to dobro na pocetku. Odes u banku sperme platis dobljes dete vece radosti nema za parove koji ne mogu imati decu, ili sa zenu koja nema partnera. I to se meni svidja. Donekle. Ali samo je kasnije problem i pitanje kada dete zeli da sazna ko je njegov bioloski otac.

  • Branislav

    4. septembar 2018 | 01:00

    I ovo je normalno...ma daj...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA