≫ 

Medicinska sestra je spasila prevremeno rođenu bebu: Posle 28 godina u istoj bolnici prepoznala je njegovo ime

Brendon je proveo 40 dana u inkubatoru nakon rođenja, a kad je pušten kući imao je 2,3 kilograma težine

  • 2

Medicinska sestra iz Kalifornije nikada nije zaboravila prerano rođenu bebu o kojoj se starala kad je tek započela svoju karijeru. Sada je, nakon 28 godina, otkrila da je lekar koji radi u istoj bolnici upravo njen mali bivši pacijent.

Sestra Vilma Vong prepoznala je Brendona Seminatorea po imenu, kad je išao u vizite po dečjoj bolnici “Stenfords Lusil Pakard” u San Hoseu. Brendon je rođen prevremeno u 29 nedelji trudnoće njegove majke, a težio je manje od kilogram.

- Nakon skoro 30 godina, Vilma je prepoznala Brendonovo ime dok je on bio u viziti. Kakvo pamćenje! - naveli su predstavnici bolnice na “Fejsbuku”.

Vong (54) je rekla da je videla da neko obilazi pacijente, a da se nije prijavio u kancelariji medicinskih sestara. Upitala ga je ko je on i kad se predstavio ime joj je zazvučalo poznato. Počela je da ga ispituje i on joj je naveo da je rođen prevremeno u istoj bolnici. Upitala ga je potom da li je njegov otac policajac.

Medicinska sestra prepoznala je Brendonovo ime, Foto: Tanjug/AP

- Nastupila je tišina. Onda me je on upitao da li sam ja Vilma – ispričala je sestra.

Brendon je proveo 40 dana u inkubatoru nakon rođenja, a kad je pušten kući imao je 2,3 kilograma težine. Vong kaže da ima iste tamne oči i oprezan izraz lica kao i kad je bio beba. Sestra je navela da voli svoj posao i da nema nameru da se penzioniše, preneo je “Ju-es-ej tudej”.

- To što sam imala priliku da kasnije u životu upoznam bebu o kojoj sam se starala, čini ovaj posao još boljim. Za jednu sestru, ovo je prava nagrada – navela je ona.

Brendon je ispričao da ne zna da li je njegovo burno rođenje imalo ulogu u njegovoj kasnijoj odluci da postane lekar. Ali, svakako je bio impresioniran susretom sa Vongovom.

- Upoznavanje Vilme je bilo nadrealno iskustvo. Ona duboko brine za svoje pacijente, do te mere da je u stanju da zapamti njihova imena skoro tri decenije kasnije – istakao je Brendon.

On je za "Dejli mejl" dodao da mu je majka rekla da se raspita za Vongovu kad je počeo da radi u bolnici, ali da je on mislio da nema šanse da je ona i dalje tu.

VIDEO Čovek saznao ko mu je prava poroodica:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA