≫ 

Rekao da je popio flašu i po piva, a onda mu izmerili 8,3 promila: Slučajno otkriven državni rekorder u pijanstvu

Možda za ovaj slučaj niko ne bi saznao, da se čovek nije povredio dok je brao pečurke u šumi.

  • 3

Lekare je ovog vikenda zaprepastio slučaj 41-godišnjeg Čeha koji je slomio nogu berući pečurke po šumi u regionu Ostrave na istoku zemlje, pošto su analize pokazale da nije samo malo pripit, kako je izgledao, već da u krvi ima čak 8,83 promila alkohola što je novi neslavni češki rekord.

-Muškarac je prvo priznao da je popio flašu i po piva. Zbog predstojeće operacije smo pravili analizu krvi na prisustvo etanola i pokazalo se da je imao čak 8,83 promila alkohola u krvi- kazao je za Pravo lekar iz bolnice u Krnovu Jirži Stošek.

Primarijus Internog odeljenje bolnice na kome je muškarac završio dok se ne otrezni kako bi mogli da ga operišu, Nadežda Mičudova, tokom svoje prakse kaže da nije naišao na pacijenta tako pijanog a da se to na njemu tako malo primećuje.

Kokain u ananasu, toriljama, šargarepi, đusu, pasti za zube: Krijumčari droge ovako pokušavaju da nadmudre policiju (FOTO)

Koračao je, orijentisao se. Klinički je izgledao maksimalno na tri promila alkohola u krvi. Rekao nam je da je pio sa drugovima u petak uveče, a u subotu ujutru kada je krenuo u šumu da bere pečurke doručkovao je dva piva. Prvo jelo, parče hleba sa mesom, uz pivo, pojeo je tek pošto se povredio, pred prevoz u bolnicu - rekla je Mičudova.

Čeh iz Krnova sa 8,83 promila alkohola u krvi oborio je ovog vikenda neslavni nacionalni rekord koji je držao jedan traktorista koga je češka saobraćajna policija zaustavila za volanom cisterne sa stajnjakom da bi alkomat pokazao čitavih osam promila alkohola u krvi.

Svetski rekord drži Poljak Andžej V. kome je nakon proslave sa prijateljima izmereno 12,8 promila, a među ženama Francuskinja kojoj su posle saobraćajne nesreće izmerili 11 promila alkohola u krvi - rekao je portparol bolnice Jirži Krušila.

VIDEO: Pijan čovek pao pred voz, tragedija izbegnuta u poslednjem trenutku

(Telegraf.rs/BETA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Zoo Cuvar

    24. septembar 2018 | 21:07

    Ja ne verujem u to. Kad sam pplagao vozacki kazu da preko 3,5 promila moze nastupiti smrt. Vrlo rijetko koji vozac naduva balon do 3,0 promila, taj vec vidi bele miseve...

  • Realno

    24. septembar 2018 | 22:12

    Da li je moguce da covek ima osam i vise promila alkohola u krvi? Statistika kaze da su tri promila vrlo opasna i mogu dovesti do smrti.

  • djole

    25. septembar 2018 | 05:33

    stavam je bre ljudi vidite da se sve izopacilo, pa ni alkohol nije kao sto je bio. sada imas 5 promila i funkcionises ko trezan. katastrofa....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA