Na Galapagosu ukradeno 123 beba džinovskih kornjača: One su simbol ostrva i podsetnik na Darvinovu teoriju

Pored turista, ovo ostrvo posećuju i lovokradice

  • 1

Lopovi na Galapagosu ukrali su 123 bebe džinovskih kornjača koje se smatraju simbolom jedinstvenog biodiverziteta tog ostrva i podsetnik na to kako je Čarls Darvin osmislio svoju teoriju o evoluciji.

- Kornjače su sve odjednom ukradene. To je plačka - izjavio je lokalni zvaničnik Vašington Peredes, prenosi britanski Miror.

Kornjača Džonatan je institucija koja ima preko 185 godina: Rodio se dok je Napoleon bio živ i jedini je njegov preostali savremenik

Ostrvo Galapagos poznato je po svojoj flori i fauni, zaštićeno je i utočište je za desetine životinjskih vrsta koje nigde drugde ne mogu da se nađu na svetu.

Zbog svega toga hiljade turista posećuje ovo ostrvo svake godine, ali i lovokradice kojima je cilj da dođu do ovih egzotičnih vrsta.

Mesto gde se nalaze kornjače nije dobro obezbeđeno Foto: Wikipedia/Haplochromis

Peredes je rekao da je uzgojni centar na kome su se nalazile kornjače slabo zaštićeno, bez bezbednosnih kamera ili svetlosnih senzora.

- Kornjače se tamo nalaze. Ukoliko neko želi da ode tamo tokom noći i ukrade ih, može to da uradi - rekao je Peredes.

Krađu kornjača potvrdilo je i Ministarstvo za zaštitu životne sredine Ekvadora, koje je navelo da se radi o vrsti "ćelonoidis guntheri".

VIDEO: Kornjača tokom seksa zvuči kao da umire

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Putin R.S

    6. oktobar 2018 | 19:23

    Na najgluplju teoriju evolucije coveka u istoriji covecanstva. Nametnuta je njegova glupa teorija od pre 100 i kusur godina, i dan danas se toga drze glupi Britanci. Nikada nije dokazano i to je samo mit kojom nas u skoli uce ljudi koji takodje nemaju pojma. Zato se i ziove TEORIJA jer nije dokazano, i nikada nece ni biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA