RUS GOLIM RUKAMA SAVLADAO VUKA, a sada ga čuva u dvorištu svoje kuće! (VIDEO)

- Vuk je stajao na metar od mene, lice u lice. Gledali smo se u oči i pomislio sam da bi bilo dobro da vičem. Napao me je, ujedao me za ruke, ali sam uspeo da ga uhvatim za glavu, počnem da je okrećem i tako je zarobim i sprečim ga da me dalje ujeda - reko je Aslan

  • 8

Aslan Šaulahov iz ruskog sela Dalakovo golim rukama je uspeo da savlada vuka kako bi zaštitio svoju decu.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) KAKVI SU OVO DIVLJACI: Ubili vuka, ODRALI mu kožu i jeli ŽIVO MESO!

Gladni beli vuk se spustio u selo posle duge zime i stigao do dvorišta gde su se igrala Aslanova deca. On je istrčao iz kuće, uspeo da skloni decu i suočio se sa izgladnelom zveri.

- Vuk je stajao na metar od mene, lice u lice. Gledali smo se u oči i pomislio sam da bi bilo dobro da vičem. Napao me je, ujedao me za ruke, ali sam uspeo da ga uhvatim za glavu, počnem da je okrećem i tako je zarobim i sprečim ga da me dalje ujeda. Pošto su čuli moje povike, komšije su pritrčale u pomoć i uspeli smo da mu zavežemo njušku i šape - priča Šauhalov, koji sada vuka drži u zarobljeništvu.

Ljudi iz susedstva tvrde da su primetili vuka i ranije i da su pomišljali da bi mogao da napadne njihove životinje, ali da im nije palo na pamet da su u opasnosti i deca. Vuk je bio mlad i izgladneo, a inače, prava je retkost da vukovi stignu do sela, kako prenosi Blic.

- Ovako nešto nikada se nije desilo. Naša deca se slobodno igraju na ulici, javnu rasvetu nemamo, ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi - kaže predsednik sela Daud Akijev.

Printksin: Youtube/Первый по срочным Printksin: Youtube/Первый по срочным

Lekari su Aslanu Šauhalovu sanirali rane, a veterinari su mu preporučili da zadrži vuka dvadesetak dana, kako bi video da životinja ne pati od besnila ili neke druge bolesti kojom je mogao da ga zarazi.

- Kada to prođe, pustiću ga u prirodu, negde daleko od ljudi. Do tada ga hranim i pojim. On dobro jede i pije, jedino što puno zavija noću, verovatno doziva svoj čopor - kaže Šauhalov.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA