One su muslimanke, nose hidžab, idu u srednju školu i kidaju kako sviraju hevi metal (VIDEO)

- Mislim da treba podržati jednakost polova, jer ja istražujem svoju kreativnost, a u isto vreme ne zanemarujem svoje obaveze kao muslimanka - priča Firda koja svira gitaru i peva

  • 5

Tri učenice, muslimanke, koje nose hidžab oformile su u Indoneziji bend pod nazivom Voice of Baceprot (VoB) i vredno traže svoje mesto na azijskoj muzičkoj sceni.

ISTORIJA VELA NA ŽENSKOJ GLAVI: Mislite da ga je Muhamed izmislio?! Pojma vi nemate!

Međutim, za razliku od drugih, ove tinejžerke sviraju hevi metal i upravo kroz muziku se bore sa stereotipima što izaziva zaprepašćenje među konzervativnijim vršnjacima i dovodi do pretnji smrću za ove tri mlade djevojke, piše Guardian.

Frontmen benda Firda Kurnia, koja ima 16 godina, smatra da hidžab neće biti barijera da postanu zvezde.

Printskrin: Youtube/Everybonie Life Printskrin: Youtube/Everybonie Life

- Mislim da treba podržati jednakost polova, jer ja istražujem svoju kreativnost, a u isto vreme ne zanemarujem svoje obaveze kao muslimanka - priča Firda koja svira gitaru i peva.

Proteklih dana ove su mlade žene izostale iz škole kako bi putovale do glavnog grada Džakarte zbog nastupa uživo na državnoj televiziji.

Printskrin: Youtube/KOMPASTV Printskrin: Youtube/KOMPASTV

- Uglavnom volim nepoznate bendove. Znaš,kao Slipknot, Rage Against the Machine i Lamb of God - rekla je Kurnia ozbiljno, dok je bend čekao izlazak na scenu.

Devojke su obučene u crne uske farmerke, sa odgovarajućom crnom maramom i dugom majicom ukrašenom slovima VoB, koja je ne samo skraćenica imena benda već i reč koja znači "bučan".

Printskrin: Youtube/Everybonie Life Printskrin: Youtube/Everybonie Life

Jedan od nastavnika kaže da je jako neobično videti grupu devojaka sa hidžabom koje sviraju metal, te dodaje kako je rastao ugled benda, tako je rasla i podrška kako porodice, tako i zajednice.

- Možemo da sviramo metal i štitimo naš moral. Naravno da se mogu slagati islam i metal. Zašto da ne? - rekla je Kurnia.

Printskrin: Youtube/KOMPASTV Printskrin: Youtube/KOMPASTV

Nakon napornog putovanja u Džakartu i nastupa na kojem su pokazale svu svoju energiju, one su ispoštovale sveti mesec kod muslimana Ramazan i nisu uneli u svoj organizam ništa što će pokvariti njihov post.

Iako je ostalo još nekoliko godina da ovaj trio završi srednju školu, one imaju velike snove u muzičkoj industriji.

Poslušajte kako zvuči njihova muzika:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA