• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Evo kako da savršeno ispečete uskršnju jagnjetinu! (RECEPT)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Praznična atmosfera predstavlja idealno vreme da se cela porodica okupi oko stola i proslavi Vaskrs uz najukusnije iće i piće. U mnogim krajevima Srbije tradicionalno se jede jagnjetina, pa vam mi zato donosimo jedan od fantastičnih načina na koji možete da je spremite

  • 0

Ukoliko volite slasno i masno, ovo je pravi recept za vas. Jagnjeće pečenje s ruzmarinom je nešto od čega će svima definitivno poteći voda na usta.

Da li su ovo i vaši recepti za ukusnu uskršnju pletenicu?

Praznici su, treba se opustiti, odmoriti od obaveza i posvetiti sebi i porodici, pa eto prave prilike da zablistate u kulinarstvu i da pripremite ovaj preukusni recept.

Evo šta vam sve treba od sastojaka:

jagnjeći but

šaka morske soli

5 čenova belog luka

ruzmarin

biber

200 ml maslinovog ulja

2 kg mladih krompirića

Foto-ilustracija: Foter/ant217 Foto-ilustracija: Foter/ant217

Priprema:

U dobro oprani jagnjeći but utrljati morsku so i biber, staviti iglice ruzmarina i umotati but folijom pa ga staviti u frižider da odstoji nekoliko sati.

Kada se but izvadi iz frižidera, prelijte ga maslinovim uljem i prenesite ga u tepsiju pa u hladnu rernu, koju potom treba uključiti na 180 stepeni.Na taj način će se jagnjeće meso peći sporije zbog čega će biti sočnije.

Foto: Flickr /B HU Foto: Flickr /B HU

 

Pecite ga oko 60 minuta, posle čega treba dodati malo vode i isključivo ga hvataljkom okrenuti da se ravnomerno ispeče. Posle 30 minuta ponovo treba da se okrene pečenje i da se prelije saftom od pečenja.

Mlade krompiriće kratko obarite i stavite u pleh s pečenjem. Obareni krompirići će upiti manje ulja, a biće veoma ukusni. Zavisno od veličine krompirića, treba peći još oko 25 do 35 minuta.

Foto-ilustracija: Foter/avlxyz Foto-ilustracija: Foter/avlxyz

Pred kraj pečenja dodajte sitno iseckani beli luk. Posle pečenja potrebno je da se pečena jagnjetina opusti najmanje 15 minuta da bi bila mekša i sočnija. Posle toga može da se seče. Prijatno!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti