• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neobičan rekord: Japanski aerodrom Kansai za 30 godina bez ijednog izgubljenog prtljaga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kansai je glavni aerodrom u regionu Osaka, izgrađen na veštačkom ostrvu u tamošnjem zalivu i najbliža je međunarodna vazdušna luka za gradove Osaka, Kjoto i Kobe. Kroz njega godišnje prođe od 20 do 30 miliona putnika

  • 0
Kansai Foto: Shutterstock

Dok se aerodromi u Singapuru (SIN) i Dohi (DOH) takmiče međusobno u tome ko će biti najbolji na svetu, o čemu je portal Aero.rs pisao, japanski aerodrom Kansai (KIX) se ponosi drugim dostignućem.

Ovaj međunarodni aerodrom, inače sedmi najprometniji u Japanu, za 30 godina postojanja nije izgubio nijedan komad prtljaga svojih putnika, od otvaranja u septembru 1994. godine, preneo je CNN.

Kansai je glavni aerodrom u regionu Osaka, izgrađen na veštačkom ostrvu u tamošnjem zalivu i najbliža je međunarodna vazdušna luka za gradove Osaka, Kjoto i Kobe. Kroz njega godišnje prođe od 20 do 30 miliona putnika.

Skytrax, internet stranica za rangiranje i ocenjivanje vazduhoplovstva sa sedištem u Velikoj Britaniji, proglasio je aerodrom Kansai za najbolji na svetu u isporuci prtljaga i dodelio mu nagradu u aprilu.

Kansai je za ovu godinu ukupno rangiran kao 18. najbolji aerodrom na svetu, iza međunarodnih aerodroma u Tokiju, Narite (NRT) koji je na petom mestu i Hanede (HND) koji je na četvrtom.

Prilikom izbora najboljeg aerodroma uzimaju se u obzir kriterijumi kao što su dolazak prtljaga na vreme, ponuda hrane i pića, procenat dolaznih i odlaznih letova na vreme i čistoća.

Kansai Foto: Shutterstock

Zaposleni na Kansaiju smatraju da ne rade ništa posebno, ali su srećni zbog priznanja koje im je dodelio Skytrax.

"Radimo ono što je normalno. Obavljamo svoje zadatke na dnevnom nivou i po tome smo poznati. Naravno, srećni smo zbog nagrade. Mislim da se naše osoblje, naročito ono koje se bavi zemaljskim operacijama, oseća se prijatnije zbog toga", rekao je Kendži Takaniši, PR aerodroma za CNN.

Kansai se trenutno priprema za izložbu EXPO2025. koja će biti održana u Osaki.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Aerodrom Beograd: Airbus A320, A320neo i Embraer E195

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>